Träningsrapport 25/2

Idag var det samtränng med U15 och det var mycket folk på isen. Pga någon andledning hade vi idag 2 timmar på is och det var Sune som höll träningen. Träningen började i ett rasande tempo när varje lagdel var för sig med olika skridskor/ puckbehandlings övningar. Noterbart är att Farsta- Hampus stod mellan stolparna idag.
Tidig träning imorgon, syns där.

Emil Fürsten

Förbundsmiss?

Vem/vad skall man tro på?
Först får jag ett mail från förbundet där spelordningen är klar men matchtider saknas " Här gäller som vanligt först till kvarn...."säger dom.
Lasse Andersson som är föreningens Mitt i cup ansvarig skickar in matchtider till hockeyförbundet innan vi har spelat vår match mot Tumba. När matchen mot Tumba är slut ringer jag honom direkt och meddelar att vi gått vidare.
Lasse kontaktar förbundet och får beskedet att hemmamatcher fördelas så rättvist som möjligt och eftersom vi fick starta med en bortamatch så låg vi bra till.
När spelschemat kom på måndagen skulle vi spela hemma mot DE men idag tisdag är det ändrat till match borta i Enebyberg.

Trots att det är första omgången för flera av div.1 lagens kan undra över den rättvisa fördelningen när sex av åtta matcher skall spelas på deras hemmais.
Jag har uppmanat Lasse att kontakta förbundet för en förklaring.

Masse J, Lagledare

träning 23/2

Både samträning och bj träning. Söderholm sköt sönder en ruta och Rizk vann straffturneringen och Roger kom tvåa. Kort skrivet.

Fürsten

Träningsrapport 22/2

Först var det samträning med 94erna där bara 3 stycken 93:or + Salkert deltog, postitvt att Adde kommit tillbaka efter sjukdom iallafall. Efter den var det Bj träning, där vi bara var 7 stycken 93:or på banan. Det kom inte ner någon tränare så det var Bj:s captain Egon som höll träningen. Vi körde lite av varje, 1 mot 1, 1 mot 0 innan Egon drog igång smålags turnering. Vi 93:or stog upp bra och kom på en tredje plats av fyra lag och var obesegrade. Men vi ska inte sticka under stolen med att Max räddade oss några gånger. Max som också är 90% klar för West side cup det ända som saknas är ett klartecken från BJ. Vi har också fått motståndare till Trånkan dagen och det kommer bli Väsby som kommer stå för motståndet.

Imorgon är det yttligare två träningar och jag hoppas det kommer ner några fler...Juste Fingals skena gick sönder pga dålig skridsko vård från honom.

Emil Fürsten

Matchrapport av Coach Anders

Det kändes mycket bra i omklädningsrummet alla var laddade och ville verkligen vinna matchen.  Vi började mycket bra, åkte skridskor och spelade pucken snabbt.Alla hjälptes åt bra vi var det tajta laget. Och då är vi svårstoppade.Vi fick två snabba mål i 1:a perioden och vann den med 0-2 och fortsatte sedan i 2:a perioden lika bra och den vann vi med 0-3. 3:e perioden gick vi in med 0-5, men vi gick inte riktigt förfullt så perioden slutade 1-1, men allt var under kontroll. Så 1-6 är mycket bra, framförallt att alla drog sitt strå till stacken. Ser med spänning fram emot åttondelsfinalen och hoppas då att vi har tillgång till hela truppen,så krya på er ni som var sjuka och skadade.

Anders Ekdahl

Uppdatering

Tjena!

Vi har inte uppdaterat sidan för att vi tänker låta våran tränare Anders skriva matchrapporten. Jag kan säga att vi vann med 6-1. Anders uppdatering kommer ikväll eller imorgon...

Fingal

Dagen innan Tumba - TRÅNGSUND

Det är bara ca: 24 timmar kvar tills domaren släpper pucken och känslan i mig är ruggigt bra känns som det kan bli en av våra bättre matcher för iår. Träningsveckan har sett bra ut, trots att det knappt har varit några träningar. Läget i laget ser rätt så lugnt ut Adde har åkt på någon slags virus sjukdom och missar matchen. Strömbom "the striker" har ont i foten efter en skada i och med matchen mot Farsta. Emil Söderholm, Joel Gustafsson och Viktor Rizk är frågetecknerna inför matchen. Om gud är på våran sida är alla fit tills imorgon men som det ser ut just nu så tror jag bara det är Rizk och Joel som hinner bli spelklara. Rizk fick en bakslag i sin rehab igår och gick av för andra träningen i rad, Joel missade träningen igår men han är nog redo. Tumba är ett lag som är väldigt effektiva på att ta vara på våra misstag, vi har sett det framför allt i första matchen att dom kommer ikapp om vi inte gör det vi ska göra. Så det gäller att alla gör sitt bästa, för om alla krigar och gör det på rätt sätt, så vinner vi över vilket lag som helst.

Samme ger sin syn på sina handleds problem för tillfället:

Det ska funka , handlederna har kännts bättre den senatse veckan . fick ett litet backslag på idrotten idag men det ska inte vara något problem .

Skönt och höra och jag hoppas han någon gång blir kvitt sina handleds problem. Jag hann också med en kort interjuv med super målvakten Viktor Salkert.


Vad är dina tankar inför slutspels match nummer ett?

Vi måste vara 100% laddade inför matchen och spela som ett lag så förhoppningsvis vinner vi då.


Hur spelar Tumba?

Tycker det är ett bra lag med stor målvakt och ganska bra defnsiv och väldigt effektiva på kontringar.


Vad är det som pekar för respektive emot oss i denna match?

Är vi taggade och vill från början till slut så brukar det bli så att vi får press och de laget som verkligen vill får tex stolpe in, om vi inte är taggade kan det bli mål i baken snabbt och blir svårt att komma tillbaks..


 


Träningar 17/2-09

Idag har vi haft två träningar.  Först var det samträning och jag har inget info från den men det kanske vi kan fixa under morgondagen. BJ träningen som kördes av Robban idag var en skön träning. Fysen var 3 km slingan och sen lite valfritt läktare/stång fys. Isträningen började med 20 minuters skridsko och puckteknik. Det var rätt behövande då vi inte kört på länge. Efter det vart det 2 mot 0, 1 mot 1 och 2 mot 1 övningar. Sen delade han upp så backarna fick köra sina övningar och forwards körde sitt race. Vi forwards fick köra en övning då vi trampade från hörnen upp mot blåa i små bågar sen svängde in och gjorde avslut. Robban står ungeför i mitten i zonen och försöker verkligen slå folk i ryggen eller i rumpan. Sen gör han ett par riktigt fula hakningar och vissa trippings. Notera att Fredrik P inte ett enda rapp av Robban varför det vet vi inte? chramade han på uppvärrmningen? släppte lite på fis*n kanske? nej nu ska vi itne vara sånna. Men han tröttnar på att göra tjuvknepen och blåser av. Då blir det skridskor istället... Sen tekningstävling bland centrarna och gula och vita vann (Fingal,Ekdahl) båda över sina motståndare (Chris,Strandjung) Gula och vita går av blåa och röda plockade puck. Jag ska prata med Anders om att skriva inlägg på bloggen imorgon.

Fingal 

Trånkan notiser mitt i veckan

Lite notiser...

Fursten, Samuel, Söderholm och Roger spelade BJ match igår. Jag var där och kollade och alla får klart godkänd, Söderholm var med och spela när dom började gå ner på folk! Dom andra fick några byten var och gjorde bra ifrån sig, det är alltid svårt att komma in i matchen när man bara får några byten lite då o då. Stenhårt jobb har gett utdelningm det är bra att bli uttagen till BJ matcher tuff konkurrans.
Andreas D är sjuk och missar förmodligen matchen, vi får vinna utan han och hoppas han är tillbaka snarast.
Strömbom är skadad och missar väll matchen mot Tumba(?) Jag har inte fått något bekräftat men ser tu som att han missar.
Rizk är på gång att bli fullt frisk i foten...
Sen var det träning idag och jag bad Roger att skriva några rader om träningen men "han skulle gå" sa han, vem tror på de?
Nu ska vi vinna över Tumba på torsdag.


Fingal

Tillfällighet eller något annat?

Ett decimerat farsta kom till stortorp med 8 killar och 2 målvakter. Detta blev startskottet för en underskattning som heter duga. - Trånkan Daylight



Ett decimerat FoC kom till Stortorp inför den sista och betydelselösa omgången i seriespelet med 8 utespelare och 2 målvakter. Detta blev startskottet för en rejäl underskattning - Masse

Har Masse någon egen förklaring?


Trånkan - Farsta 5-3

Ett decimerat farsta kom till stortorp med 8 killar och 2 målvakter. Detta blev startskottet för en underskattning som heter duga. 25-10 i skott till oss och ett totalt spel övertag där farsta knappt fick ut pucken ur egen försvarzon men slog ändå icing efter icing. 0-0 efter första och Anders är mycket irriterad på vårt spel. I andra fortsätter vi vårat tryck i anfallzon och vi får tillslut in pucken i 4 mot 5 där captain skjuter ett av sina hårdaste skott distinkt upp i krysset. Assist från Rizk som gjorde comeback. Farsta kvitterar sedan efter en 1 mot 1 situation där deras kille placerar pucken i bortre krysset. Om jag kommer ihåg rätt gör vi också 2-1 innan pausen. I pausen för vi en rejäl utskällning pga olika andledningar. I Tredje gör vi 3-1 och 4-1 innan Farsta reducerar 2 gånger innan vi sätter 5-3 i tom bur. Bj:s coach Tommy Pettersson var full av förundan och var mållös efter denna fantastiska match.

Tredje platsen är då bärgad och vi har en mycket bra säsong bakom oss även om jag tycker vi borde ha tagit några till poäng.

Emil Fürsten.

Träning och Foc Farsta hemma

Träningen idag höll Krille i. Det var en blandad träning med lite teknik, tempo, PP och tekningar. Jag tycker VI gjorde en bra träning och alla var på bra humör efter, väldigt trevligt och spela i detta lag då ska ni veta. Inför matchen imorgon så kommer vi till start med minst 14 gubbar. Det går rykten om att Mattias Melander ska kallas upp samt att Jesper får förnyat förtroende. Matchen imorgon betyder inte så mycket för seriespelet för våran del. Men det är alltid prestige mot Farsta och vi vill ju alltid vinna. Läget i tabellen är att Nyköping och Huddinge har samma målskillnad och att Huddinge ligger två poäng före med en match mer spelad. Nyköping kommer vinna sin sista match och vinna serien Huddinge slutar tvåa, vi trea, Flempan fyra, femte platsen kniper antigen Tumba eller Farsta för det beror på hur mycket vi vinner över Farsta med och hur mycket Nyköping spöar Tumba med. Läget i laget är lugnare än vad jag fått för mig. Micke är tilbaka i spel från sin skada, Söderholm är tillbaka i högsta grad (BJ match igår). Samuel fightas på med sina handleder. Rizk kör fullt nästan, han vilade sista kvarten från träningen och kommer förmodilgen sitta bänk(?) imorgon men gör ändå comeback! Jag tror att det blir Rizks beslut själv att bestämma om han vill gå fullt eller vila från sidan men kanske hoppa in och göra några byten? Läget i Farsta verkar helt lugnt och dom vill verkligen vinna imorgon. "Stolpen" blev inte kallad men däremot den före dette strjärnan med de väldiga slagskottet från baby åldern Benholm är kallad. Vi ska sätta stopp för "Södra stockholms bästa hockeylag" som dom kallar sig. Noterbart är att Hampus inte är kallad till matchen och då kanske rykterna stämmer om en evetuell flytt till Trånkan nästa säsong? Vi kommer spela tufft och spela för varandra imorgon för var så säker på att det blir tufft att möta Trånkan imorgon.

Sen har jag en ide att presentera, "Coaches Corner" där Anders skriver lite då och då. Det får bli morgondagens projekt.
Nu tänker jag gå och lägga mig, TAGGA på inför imorgon gubbar. DET KOMMER BLI KUL!

Stortorpshallen 18.30 är nedsläppet.

Killen alla klagar på, F.

Anders raseri utbrott

Idag var det samträning med u15 som vanligt. Anders skulle hålla i träningen. VH killarna kommer in i sista minuten och vi blir 9 stycken 93:or på träningen. Orkar inte gå in på detaljer med Anders var väl inte helt nöjd med träningen och höjde rösten rejält och slog klubban i sargen. Helt förstårligt enligt mig då vissa står och sover på övningarna. Bra Anders och krya på er alla sjuka, vi behöver er!

Rizken och Joel kom tillbaka idag från skador/ sjukdom! Rizk var riktigt vass.

Fürsten

träning 8 februari

Efter en hel del återbud så kom det ner 11 spelare + micke som inte bytte om helt. Ett av återbuden kom från Anders, och eftersom Sune jobbade så satte Christer på sig grillorna och tog tag i bitarna. Vi körde lite passnings övningar och lite annat innan vi avslutade med staffet som bestod av 3 delar. Den första där varje man fick 5 skott på sig och träffa målramen, denna övning vann gröna med 7-5. De två sista var bara skridskor där de blå tog hem båda två och fick en smakis att dela på. Det blå laget bestod av: Strömbom, Alex, Samme, Micke, Markus och Söderholm (som kommit tillbaka efter skada). Det gröna laget bestod av: Niklas, Roger, Adde, Fursten, Jacob och Danne. 

Fursten

Förlust

Idag spelade vi mot Flemmingsberg och förlorade. Men jag tycker vi spelade bra nästan hela matchen. Vi tillåter Flemmingsberg skjuta 23 skott mot Viktor Salkert som stod för dagen. Vi kom till spel med 14 man så det betydde att vi gick runt på två backar på ena kanten och det var Samuel och Danne som fick dela på det tunga arbetet. Vi får en bra start på matchen då vi sätter högpress och får en tidig 1-0 ledning. Sen efter det kommer Flempan in i matchen men vi forsätter och jobbar hårt. Matchen står och väger men vi är starka och står upp. Dom är kända för sina kontringar och då krävs en jävla backchecking hela tiden. Vi skötte det mesta bra förutom när vi slarvade enstaka gånger och det är dom enstaka gångerna som det blir mål i rumpan också. Tränarna i paus tyckte det såg dött ut för det var tyst för en gång skull i omklädningsrummet. Men jag tror att vi satt fokuserade och laddade för oss själva alltså motsattsen mot deras teori. Tredje börjar oturligt med ett baklängesmål efter 14 sekunder. Förstår inte riktigt hur detta kan ske men men. Att notera var att tre målvakter var kallade till matchen(?) Sen att Fredrik Strömbom gör sina första mål i serien, tre stycken samma match. INTE ILLA. Nu laddar vi för Farsta på torsdag!

FINGAL

Flemmingsberg - Trångsund Lördagen 5 februari

go kväll ladies.
Idag fredag har vi haft en lätt träning och ett viktigt snack efter. Vi kan börja skriva om de. Det handlade om att vi skulle vara noggrana med vissa förberedelser inför matchen imorgon. Senaste matcherna har det kommit fram att det finns vissa i laget som sitter uppe hela nätterna innan matcherna och sen går upp precis innan. Alla ska självklart inte känna sig utpekade för dom flesta sköter sig. Men det finns vissa individer i laget som kör sitt egna lilla race och förstör för oss andra som verkligen vill prestera på planen. Sen sa Anders att vi ska koncentrera oss när vi är nere på träningen ochjust i den sekunden fick Anders en snille blixt när han såg Pettersson sitta och sms med sin tjej. Då tåg Anders upp de inför hela laget och Pettersson var generad och sa att det var ett sms till hans pappa...
Nu till matchen imorgon... "Sjukstuga" tycker jag är ett ord som verkligen passar inför denna match. Viktor Rizk har fortfarande inte gjort comeback än och alla undrar varför, sägs att han rehabliterar skadan men vem vet? Emil Söderholm har brutit stortån och kommer därför inte och delta. Micke Jonsson kommer inte heller spela imorgon för han har problem med någon muskel vid axeln. Joel Gustafsson är också borta, sägs att förkylning är skälet. Om jag minns rätt så är det bara dom. Roger Eriksson och Samuel Rahm är två gossar som har väldigt ont men kommer ställa upp ändå. Mycket starkt! Salkert vaktar kassen imorgon och Jesper från 94orna kommer spela imorgon. Vi ska spela aggresivt och göra vårat jobb då vinner vi matchen, en gammal hockey klysha. Tagga till så skriver jag mer efter segermatchen imorgon...

Fingal

träning dag innan match

Idag var det träning i 50 minuter. Trots många "skador"/ Skador/ Sjukdomar fick vi ihop 14 man och 2 burväktare. Jakob, Danne och Marcus var med från 94:erna. Vi inledde träningen med "solen" men Anders super snurr och fortsatte med lite forward/ back övningar innan vi tränade lite uppspel och gick av isen. Anders höll ett sammandrag efter träningen om vissas attityd gentemot resten av laget, lite mer inriktagt kanske Fingal skriver om i "Inför" som ska komma in någon gång under kvällen, och inga laguppställningar kommer att presenteras...

Fürsten

Telefonsamtal 21.56

Intervjuv Markus Grandelius #9                                  





Det går rykten om att du gjorde två mål, stämmer de?

Aa, det stämmer.

Kan du beskriva målen?
Det första var att jag får en pass av roger sen står jag på benskyddet och får en retur och slår upp den imål.
Den andra var att jag frår en pass av Andreas mellan blåa och röda så innanför blåa drar jag ett slagskott mellan backarna i mål.    (Jag har ingenaning om vad han menar med de första målet men jag skrev det han sa)

Hur känns de att få mycket förtroende i laget nu när det är BJ och första femman i 93orna?
Det känns bra asså. Jag måste kämpa hela tiden.

Hur är formen nu när slutspelet börjar om två veckor?
Den är bra, jag är i topptrim.

Match mot Flempan i helgen, vad tror du om våra chanser?
Jag tror våra chanser är bra om vi kämpar o sliter som ett lag. Risken är stor att vi vinner då.

Tack Markus!

Fingal


Träning Onsdagskväll

"God kväll mina damer och herrar!

Träning igår var ingen höjdare..3 st 93or hade pallats sig ner + 94orna. Träningen började med en övning om vi kan kalla det övning, där utespelarna skulle åka runt halva teknings cirkeln och sedan skjuta på mål(helst slagskott 1 meter ifrån) sen var det lite uppspels övningar och sen slutade träningen med smålagspel. Träningen slutate desutom 20 minuter tidigare." /Salkert 
Jag själv ligger hemma med feber och jag tror vi får räkna bort mig inför helgens match. Så då får man söka sig hjälp från andra i laget...

Fingal


BJ träning 3 Februari

Fysen var inte specielt hård. 800 meters som uppvärming, efter det körde vi lite bål och ryggers. Dagens tema på träningen var att få igång trampet. Det vart några explosiva övningar och sen en massa skott så keeprarna fick arbeta. Sen vart de vissa spelmomoents övningar. Deltog i denna träning gjorde Samuel, Roger, Strömbom, Alex, Adde, Mackan, Danne, Eken, Jeppe från 94orna och Pettson. Jag själv var inte med på träningen så Samuel fick skriva en liten rapport. Han kan verkligen inte stava...


FINGAL


Träning Måndagkväll...

Tjena mors!
Igår var det träning igen, denna gång var det Sune som höll i den. Första kvarten fick Stefan och Niklas att köra målvakterna så då blev de lite en man i mitten och spela runt han. Sen skulle vi transportera puck i högt tempo innan för cirkeln. Efter det drog övningarna igång och vi började åter igen med "9 pass övningen" Funkade bättre o bättre ju längre övningen gick. Efter det var de en 2-0 övning första man skjuter sen kommer andra och skjuter då stannar fösta gubben framför mål. OJOJOJ det läckte in puckar på alla 4 målvakterna faktiskt. Efter det var en 1-1 övning inte specielt rolig men den drog väll upp tempot i träningen (?) Vi hade någon back övning som jag inte la ner så mycket kraft på. Efter detta var det äntligen dags för att spela helplans hockey. Det var dåligt tempo och mycket blaj men det vart några snygga mål också. Vita trean kom 3 mot 0, första gubben sköt Salkert räddar sen tar strömbom returen... Salkert räddar och sen kommer hjälten Alex och gör målet! Röda var risigt asså ta åt er...
Det ryktas om att Max i BJ ska med till Partille och det skulle vara kul. Hoppas det gick bra på nationella proven för alla idag! BJ ikväll vet ej vilka som är kallade allt jag vet är att jag inte är med.

Fingal  

Träning 1/2 - 09

Träningen idag hölls av Söderholm den största av dom två. Fysen innan var uppvärmning och sen 80 % vikter. Is träningen började vi med den så kallade "9 pass övningen" bra start, dom flesta puckarna satt på bladet. Sen körde vi en 1 - 1 övning, den funkade bra. Forwards hade rejäl nätkänning under denna övning. Efter det var det dags för 2-1 övning samma som Anders brukar köra, puckar i mitten och däck vid tekningspunkten så skulle man väda runt det och sen gå mot mål, klart godkänt på den övningen. Sen var det en liten avslutningsövning puckarna rasslade in bakom Salkert och Danne som stod i det andra målet (95:ornas keeper) Efter det var det "hönsgården" funkade också bra. Kan nämna att Niklas i 94:orna blev ordentligt uppsnurrad av Strömbom. Smålagspelet vanns av blå. Mycket bra tempo på denna träning, fortsätt så!

Dennis Fingal

RSS 2.0