Seger i vikingahallen!

Ja vi fick inkassera 2 nya färska poäng när vi spöade på Mälarö med klara 4-1. Men vinsten satt relativt långt inne och inför den tredje perioden stod det 1-1. De två första perioderna var ganska jämna, kanske för att både våran och deras målvakt stod för stabila insatser.

Men i tredje perioden skulle allt avgöras och 1-2 satte Filip Bjersander "stenhårt" i taket och glädjen blev stor! 1-3 tryckte Mattias Dalgren in på retur och matchen kändes ganska avgjord. Niklas Isander spikade sedan slutresultatet 1-4 efter en mindre lyckad utrusning av målvakten.

Tränarna var nöjda efter matchen, speciellt med den lagmoral vi visade upp i den sista perioden.

I och med denna seger är vi nu med och tampas på riktigt med bland annat Nacka (som vi möter nästa helg) om andra platsen som kan innebära kval till div.1.

Fin seger mot Visby

Som vanligt på senare tid så kallade tränarna 16 man och två målvakter. Hampus vaktade målet för dagen och det såg väldigt bra ut matchen igenom.

Vi börjar matchen bra och gör 1-0 genom Dennis Fingal som beskrev målet som "ett av de finare han gjort". Ett säker retur med backhand precis farmför mål, vackert var ordet.

I andra så gör vi både 2 och 3-0 genom i ordning John Moberg och Marcus Licke genom ett boxplaymål av Moberg som gick in från höger, väntade ut målvakten och lyften den behärskat förbi målvakten. 3-0 kom i power play då Marcus Licke får en sidledspass från Emil Söderholm och pangar in trea bakom en bedrövad målvakt i bortalaget.

I tredje så gör vi det onödigt spännande när vi låter Visby går upp till 3-2 innan vi gör två mål i öppen bur genom Andreas Dalgren och Dennis Fingal.

Expertens kommentar om matchen:
Skönt med Vinst, även om det såg ut och bli lite onödigt spännande ett tag på slutet. Fortsätta och jobba hårt så skall vi se att det går bra.

Nästa match är på onsdag då Botkyrka kommer på besök till Stortorpshallen.

Trankan Daylight

Mälarö borta

Omgång sju står på tur. Mälarö HF står för motståndet i Träkvistavallen och det väntas storpublik till denna drabbning.  Mälarö har endast lyckats skrapa ihop en seger hittills och kommer säkert göra allt för att kunna inkassera en andra. Vi kommer troligtvis till spel med tre hela femmor vilket är mycket i jämnfört med matcher på senare tid. Keith Wahlbeck är tillbaka som förhoppningsvis kommer att lira hela matchen. Alla U16 spelare kommer med en enorm revanchlusta från torsken mot Segeltorp dagen innan denna drabbning. Vi hoppas även att lördagens teoripass ska ha gett hela laget en tydligare bild vad man ska sträva efter på isen och hur det ser ut när man själv avgör en match. Matchstart klockan 17.30 i Vikingahallen på Träkvistavallen. Be there !

Håll koll på...
...Jesper Wallenholm. Poängmaskinen producerar på nytt?
...Mattias Dalgren. Målskyttet är i rullning och han verkar på G.

Alla dessa zebror

BJE mötte igår Flemingsberg i en viktig match i kampen och fjärdeplatsen. 16 man var uttagna och Sebbe vaktade kassen.

Vi börjar första perioden strålande och gör 1-0 efter redan 1.59 genom Mattias Melander. Vi gör också 2-0 genom John Moberg innan Flemingsberg börjar komma in i vår zon på riktigt. Dem gör 2-1 där deras spelare fått stå alldeles för fri framför mål. 2-2 kommer också innan perioden, riktigt oturligt då vi ska lobba ut pucken, men träffar en medspelares hjälm och pucken studsar och i mitten till deras kille som stod fri och gjorde mål.

Andra perioden präglas av utvisningar för vår del, men vi gör ändå det enda målet för perioden och 2-3 tar vi med oss till den tredje perioden. Vi känner att vi har bra koll på bitarna och har bra möjligheter att vinna då vi nästintill parkerar i Flemingsbergs zon och dom skapar inte många farligheter.

Vi fortsätter med vår höga press i sista och trycker ned deras backar gång på gång och har bud att göra både ett, två och tre mål i ett byte där pucken ligger och dansar på mållinjen men vill inte rulla in i mål. Det dröjer till att matchklockan står på 17.36 gå Flemingsbergs kvittering kommer. Ytterst oturligt då vi har stolpe ut det bytet också. 3-3 blir också slutresultatet, ett kanske godkönt resultat men vi borde ha knytit igen påsen i sista perioden.

En bra match från vår sida där vi gör vårt bästa trots att flempan spelar med en man mer i hela matchen, då tänker jag på domarna som ALDRIG i hela matchen gav oss en enda fördel, pinsamt. Men men, på söndag kommer gotlänningarna Visby Roma på besök och då får vi se till att ro hem fullpott.

Storsegerhelg!

BJU16 hade en otroligt lyckosam helg med två storsegrar mot SKÅ IK(15-2) och TUMBA(12-1).

Lördagsmatchen mot Skå(U16) blev aldrig spännande då vi kontrollerade och spelade säkert, matchen igenom. Noterbart är att Jesper Wallenholm och Fredrich Borgkvist stod för åtta poäng vardera. Filip Granath klev av i  mitten av den andra perioden på grund av halsont. Johan Skilnand i målet stod för en stabil insats.

Söndagens drabbning verkade tillsynes bli en jämn match då inledningen var en svängig historia. Men vi tog greppet om matchen och klev ifrån till en stabil 5-0 ledning i paus.
I den andra perioden märktes det att Tumba var irriterat och började spela allt fulare. Bentacklingarna varvade av varandra och domarna var lite väl avvaktande. Trots detta gjorde vi två mål till och tog med oss en 7-0 ledning till den sista tredjedelen.
Sista perioden var en enda lång transportsträcka där vi ändå lyckades peta in fem mål men nollan spräcktes tyvärr, då vi alla kan hålla med om att Oden Allen stod för en kanoninsats. Slutsiffrorna blev som tidigare nämnt 12-1.
Målskyttar: Niklas Isander 5, Jonathan Alhonen 2, Roger Eriksson, Mattias Dalgren, Andreas Segerberg, Mattias Melander, Carl Falkbäck

// TRÅNKAN DAYLIGHT

Matchhelg!

Helgen bjuder på massvis hockey, iallafall för BJU16:

Vi(u16) tar oss an ett SKÅ IK som hittills är utan seger i serien. Vi ställer upp med en ganska tunn trupp på grund av sjukdom, men högt tempo och mycket skott hoppas vi ska kunna gynna oss i denna drabbning.

På söndagen blir det match mot Tumba som säkert ställer upp med några spelare som vi mötte i veckan. Klart avbräck i laget är Keith Wahlbeck men vi har även en del frågetecken på den punkten. Laget kommer från en bra senaste träning där tempot var bra och på den nivån som tränarna vill att vi ska ligga på hela tiden. Spelet framför kassen blir en viktig pusselbit, när vi ska kriga till oss två poäng.

Håll koll på.....
...Casper Westander. Spelar säkert och målskytt i veckan.
...Tobias Norrgård. Med rätt skridskor går det bättre.
...Jonathan Alhonen. Avig spelstil som gör motståndet osäkert.

GO TRÅNKAN GO !

Inför: Trångsund - Göta/traneberg

Idag spelas den nioende omgången i Division 1B. Trångsund möter Göta i en viktig match i Stora Mossens ishall. Matchtiden har satts till 20.05 officiell tid.

Igår var meningen att vi skulle ha matchförberedandeträning, men istället så var det dags för något föreningsjippo. Kanske inte det mest optimala att just ta vår "dagen-innan-match"-träning och sätta in detta på men men. Nu är det gjort och vi vet att det inte är någon ursäkt för att förlora idag. Endast seger räknas.

Vi fick en skada igår på träningen på Roger Eriksson som fick en skridsko på foten. Men annars ser det ljust ut, Viktor Rizk, Jesper Holm Åkerberg, Filip Bjersander och Samuel Rahm är alla tillgängliga för match efter sjukdomar/skador. Dennis Fingal missar olyckligt matchen då han har blivit sjuk under veckan.

...John Moberg Forslund, vem annars? Killen verkar gå på vatten för tillfället och det ser oförskämt bra ut.
...Andreas Dalgrens två mål senast går inte obemärkt förbi.

Promenadseger

MB kom till Stortorpshallen med sitt vita ställ vilken betydde att båda lagen stod med vita tröjor. Vi fick vänta några långdragna minuter innan MB väl kunde få fram sitt röda ställ och matchen kunde börja.

Vi börjar klart bättre än MB och dom kommer knappt över på vår planhalva med pucken i behåll innan vi är där och tar tillbaka den. Andreas Dalgren gör också 1-0 med assist från Jonathan Seger i en 3 mot 2-situation. Detta mål är det enda som kommer till i den första perioden men i sanningens namn borde vi kanske gjort något mål till.

I andra perioden gör vi 2 mål inom en och en halv minut genom Andreas Dalgren (återigen) och John Moberg som styrde in en puck från Dennis Fingal. Andra perioden är liksom den första väldigt bra och vi låter MB knappt komma in i vår zon, med undantag för när dem spelade med en man mer. 3-0 är resultatet efter andra perioden.

Det känns tryggt inför tredje och vi gör påpassligt 4-0 genom Fredrik Pettersson och även 5-0 några sekunder senare genom Roger Eriksson.

Vi vinner skotten med 43-27 och allt som allt så känns det väldigt säkert hela matchen och vi gav inte MB mycket is att jobba på, förutom deras kontringar i den första perioden som ställde till med lite problem.

Dagens Plus: Sebastian Melander får hålla nollan återigen. Sin andra nolla för säsongen.
Dagens minus: När Fredrik Petterssons skena gick av, men vilket jobb av matrialaren Mika Mustonen som fixade det där på nolltid.

Publiksiffra: 89 personer hade sökt sig till Stortorpshallen.

Inför: Trångsund - Hanviken (BJU)

Vi tar oss på söndagen an Hanviken i seriens femte omgång. Hanviken har en hemmaseger mot Mälarö IF 2 med 8-1 i bagaget när dom ska göra upp om poäng mot oss. Hanviken ligger för närvarande på en sjundeplats i den haltande tabellen. Grabbarna i Trångsund ser fram emot att ta revansch på Hanviken från träningsmatchförlusten med 5-2 på försäsongen

Sjukdom/skaderapport saknas, då skribenten(läs Niklas Isander) varit sjuk och inte kunnat vara tillgänglig i hallen heller pga smittorisker osv..

U16 som är majoriteten av BJU vann i veckan mot Åkers med klara 5-1 vilket så klart ger lite extra själförtroende i spelet.

HÅLL KOLL PÅ:
...Fredrich Borgkvist, två mål mot Åkers i onsdags.
...Casper Westander. Jobbar stabilt och tar alltid det säkra före det osäkra.
...Erik Eklund. Gör mycket mål för tillfället och är i ett bra stim.

YOU CAN BE SEXY, YOU CAN BE TIGHT. BUT YOU CAN NEVER BE AS HOT AS TRÅNKAN DAYLIGHT

Inför: Trångsund - MB

Nu vänder serien och det bjuds på den viktigaste matchen hittills när Mb kommer på besök till Stortorpshallen. Mb ligger på samma poäng som oss men med fördel av målskillnad så ligger dem också före oss i tabellen.

Vi kommer från en inte helt optimal träningsvecka med många sjukdomar vilket leder vidare till få personer på träningarna och vi har bara kunna ställt upp med 12-13 på vissa träningar i veckan. Men på dagens träning deltog 15 man och två stycken som körde halvt vilket är lovande inför imorgon.

Förra matchen mot MB slutade med en dråplig förlust i en match vi borde vunnit. Revansch blir matchens ord och vi kommer komma full laddade och viljan att ta två poäng kommer att vara på topp.

...Niklas Ekdahl Trångsunds Niklas Persson och lika viktig framåt som bakåt.
...Alltid lika hårt jobb står Jonathan Seger för.

Glöm inte....

Att bli vänner med oss på facebook: Trånkan Daylight är det ni ska lägga till som vänner för att få maximal koll på Trångsunds J-18.

En snabb summering på hur läget är i BJE truppen så kan vi säga att det är igång extremt mycket sjukdomar och nästan halva truppen är sjuka/skadade. Samma sak med BJU men vi får hoppas att alla är tillgängliga till lagens kommande matcher som är väldigt viktiga. BJU mot Hanviken och BJE mot MB. Båda matcherna är efter varandra så det blir en heldag i Stortorpshallen på söndag.

Vinst trots dåligt spel!

Tre hela femmor kom taggade till kvällsmatchen mot Järna i J18 Div.2 fjärde omgång, men det var ingen skönspel vi fick se.

Vi kunde ändå, lyckas ta ledningen med 0-1, vilket även var ställningen efter den första perioden.

Den andra perioden var nog våran sämsta period, men ändå stod matchtavlan på 4-2 när spelarna gick in för att ladda krafterna en sista gång.

Den sista tredjedelen var nog den som var mest okej de övriga perioderna. Vi klev ifrån till 7-3, och på slutet lyckades Järna få in ett tröstmål och med det spikade dom slutresultatet 7-4.

1-0 Jonatan Olander (HÅLL KOLL PÅ, RÄTT!)
2-0 Jonatan Alhonen (HÅLL KOLL PÅ, RÄTT!)

Nynäs blev för svåra.

Vi kom till folkets hus med två nya tunga avbräck i bagaget. Viktor Rizk hade under natten gått och blivit sjuk och Jesper Holm Åkerberg låg magsjuk.

Vi stod dessutom utan andrekeeper ett tag då Oden Allen blev blixtinkallad till BJU, men Hampus Olander kom strax innan matchstart och redde ut problemet, det ryktas i trånkanland att om Hampus inte hade kommit hade Dennis Fingal stått som andremålvakt.

Vi börjar matchen helt okej och låter inte Nynäs få mycket is att jobba på. Dom har sina nedlägg i zon som vi enkelt reder ut. Vid 9.58 är olyckan framme och det är på Nynäs första skott som dem också gör 1-0 mellan benen på Sebbe, som återigen stod för en fin insats. Vi släpper också in 2-0 lite oturligt innan periodklockan ringer utan att resultatet kanske speglar matchbilden då vi absolut hänger med på alla håll och kanter.

I andra börjar vi spela bra och får dessutom utdelning på både en och två gånger och inför den sista perioden så står det 2-2 och det känns som att vi har betydligt mer ork är Nynäs som hade uppenbarliga problem i andra perioden.

Men i tredje tar vi lite dumma beslut i och med två utvisningar som leder till mål i båda lägena, alltså 4-2 efter halva tredje. När vi sedan knappt kommer in i Nynäs zon under två powerplay så orkar vi inte längre och koncentrationen falnar och Emil Fürsten står för ett känsligt pucktapp och 5-2 är ett faktum. När vi sedan drar på oss tre 10-minutare så orkar vi inte längre. Nynäs gör även 6-2 innan matchen är slut och detta går inte till historien som en av våra bättre matcher genom tiderna.

Dagens plus: Domaren Henrik Arenblad, underbar människa och lika bra domare...
Dagens minus: Nynäs j-20, buuu avgå, avgå!

Inför Järna - TIF U

Järna IF står för motståndet när Trångsund BJU kliver in i den 4:e omgången. Järna ligger för tillfället näst sist med två torskar i ryggen. 12-2 mot Mälarö 2, samt 4-6 mot Västerhaninge.

Hela BJU truppen kallades på lördagsmorgonen till matchen. Det är dock tveksamt om Paul Binet kan delta då han precis kommit hem efter en lång resa från Frankrike, men vi får väl se. Jesper Wallenholm kommer inte finnas med i truppen pga muskelskada i höger(eller vänster) fot. Vi får tillbaka Jonatan Olander från avstängning och det ryktas även om att det kommer förstärkning från BJE. Inget är dock bekräftat.

Håll koll på....
...Seriedebutanten Jonatan Olander. Verkar spelsugen.
...Skribenten Niklas Isander. Sex poäng på två matcher förra helgen. Verkar vara på gång.
...Dribblern Jonathan Alhonen. Var nära på att bli matchhjälte senast mot Farsta. Andra gången gillt?
...Hot snacksen. Det sägs att det finns HOT SNACKS för endast tio kronor i Järna Ishall. Något för föräldrarna att tugga på.

SES GÄRNA I JÄRNA !  //TRÅNKAN DAYLIGHT

Inför: Trångsund - Nynäshamn

Nänäshamn heter motståndaren i morgondagens sista match innan serien vänder igen. Ett Nynäshamn som gått väldigt bra och ligger två poäng före oss innan match på nio poäng jämför med våra sju.

Vi kommer till matchen utan Andreas Dalgren (sjuk), Hampus Olander (sjuk) Daniel Wiklund (skadad) Daniel Alenius (skadad) och Mikael Johnsson som fortfarande är avstängd. Tror inte jag har glömt någon nu. Detta innebär att tränarna får mixa om lite i femmorna men det ska nog gå utan problem.

...Mattias Melander går ytterforward vilket är ett spännande byte.
...Sebastian Melander som spikade igen totalt senast mot Haninge och är som en mur.
...Jesper Holm Åkerberg gjorde en storartad debut senast.

Väl mött i Nynäs imorgon, matchstart 16.00 samling 14.30

Läget i BJE

Vi plågas just nu av mängder med skador och sjukdomar i truppen. Tur att vi är spellediga tills på söndag i alla fall.

Daniel Alenius fick sin handled avslagen i BJU-matchen mot Farsta och kommer vara borta ett tag. Daniel Wiklund är också skadad i en ryggen ryktas det om.

Andreas Dalgren är hostig och Hampus Olander har feber/pappaledig (ironi). Oscar Grim har mikroplasma (sorts förkylning). Jesper Holm-Åkerberg har ryggproblem/höftskada/andningsproblem/ljumskproblem och migrän, men han spelar ändå.

Sen har Jesper Wallenholm fått sig en rejäl smäll som slutade i en stukning i foten, det finns en del videos från denna smäll som kanske läggs ut snart.

Sen får vi inte glömma Bohman som är på plåtslagarutbildning och Micke Johnson som är avstängd.

Oavgjort mot Farsta

Farsta stod för motståndet när pucken släpptes klockan ett i Stortorpshallen och publiken fick bevittna en väldigt stökig tillställning.

1-0 till Trångsund kom redan efter 1.04 på en kontring, där Niklas Isander kunde forcera in ledningsmålet. Men lyckan skulle inte visa sig vara långvarig då Farsta strax därpå kunde kvittera. Innan första periodens slut kunde vi se en repris på Trångsunds första mål, fast denna gång signerat av Tim De land. 2-1. Minuten innan pausvila han det även bli lite bråk och en matchstraff till Farsta delades ut. Trånkanklacken skanderade: NI KAN DRA ÅT H*LV*TE, medan de själva började röra sig mot kafeterian för att införskaffa sig en mazarin eller något liknande.

Andra perioden bjöd på likvärdig underhållning i jämnfört med föregående period, med skillnaden att Farsta vann denna med 1-2. Trångsunds målskytt: Fredrich Borgkvist. 3-3 inför sista tredjedelen.

I tredje perioden kunde Jonathan Alhonen blivit matchhjälte då han petade in 4-3 och lukten av hemmaseger spred sig i hallen. men lukten skulle visa sig vara en smakarom när Farsta trycklte in kvitteringen bakom Oden Allen, som annars stod för en fin insats. 4-4 stod det på matchtavlan när slutsignalen ljöd.

Trångsunds U16 pojkar skulle sedan dra på på sig tröjan igen timmen senare för att ta sig an Visby/Roma. Det blev en match där Trångsund kontrollerade och vann stabilt med 7-3. Målskyttar: Niklas Isander 2, Jesper Wallenholm 2, Carl Falkbäck, Fredrich Borgkvist och Mattias Dalgren.

TRÅNKANDAYLIGHT.BLOGG.SE  -  DU VET ATT DU VILL LÄSA!

Lär er känna Niklas Isander

Seger över lillebror.

Det var hets stämning innan matchen då två fd. Trånkan-spelare och en tränare spelade i motståndaralaget. Fokuseringen var hög innan match och allting kändes bra innan matchstart.

"Nu blir det åka av" blev Mr.Captains ord till motståndarnas tränare innan domaren släppte pucken. Vi börjar klart bäst och efter ca: 10 så kommer 1-0 genom Super-David Heldring som dunkar upp pucken i krysset från den blåa linjen. Vi gör även 2-0 innan paus och detta känns väldigt bra inför andra. Haningen fruktade/överskattade kedja som spottat in poäng tidigare kom, liksom hela laget ingenstans under hela matchen förutom när det befann sig en/två Trångsundspelare i utvisningsbåset.

Andra perioden blir mållös och vi har fortfarande full koll på motståndarna som inte kommer någonvart.

I tredje perioden så sprider sig Haningespelarnas despration sig till båset där tränaren står och ger spelare efter spelare några rejälja hårtorkar som inte lät så glada. Men vi gör 3-0 genom Andreas dalgren och detta känns mycket säkert. Vi släpper in ett tröstmål i 3 mot 5 och 3-1 blir också slutresultatet.

En seger som inte fick många att höja på ögonbrynen. Trånkan gjorde det dom skulle och vann enkelt i en odramatisk drabbning mot lillebror Haninge som får en hel del att tänka på till nästa möte lagen emellan.

Två intervjuer med debutanten Jesper Holm-Åkerberg och målskytten David Heldring