"enkel" seger

Det blev en ganska enkel seger mot södertälje men det satt långt inne. Första perioden är under all kritik och ssk leder mycket välförtjänt med 2-1 efter första. I andra skruvar vi upp tempot och gör 3 raka och leder med 4-2 innan vi går in i period vilan. I tredje gör vi 4 mål till varav 3 i öppen kasse. Skotten vinner vi med 30-26 och Marcus från 94erna gör en mycket mycket stabil insats med några riktigt vassa räddningar. Det ända jag ser vi kan ta med oss är att vi vann och att vi gör 4 mål i box play, annars finns det tyvärr inte mycket positivt. Första peridoden är bland det sämsta jag har varit med om och vi drar på oss på tok för många utvisningar för tripping, hakning och slashing match efter match för att vi inte åker skridskor. Inställningen är jag åter kritisk till då folk inte verkar ta hockeyn seriöst och inte gör det bästa för att göra en bra match, då menar jag framför allt förberedelserna inför match. Alltså seger med 8-2 mot Södertälje.

Emil Fürsten

Södertälje hemma

Varken jag eller Fingal har hunnit skriva om matchen men Rizk är fortsatt skadad och Salkert vet jag inte hur han ligger till med sin ljumske. Södertälje har en hel del bra resultat med sig så det blir ingen enkel resa.

Fürsten

West Coast Cup

Vi kommer att delta i West Coast Cup i Partille (Göteborg)

fredag 27 - söndag 29 mars.

Resan startar med buss på fredag morgon, vi informerar om tider när spelschemat är klart.

Arrangören satsar på att få jämnt antal lag med i cupen, 8-10 stycken. Klara är Partille, Budapest, Lerum, Borås, Trångsunds IF och Avesta.  Vi bor på Hotell Scandic Backadal med tillgång till pool, bastu och gym.

Kolla upp med skolan om ledighet på fredag den 27mars.



Mer info. kommer


5 starka och en Salkert

Träningen igår ska vi inte prata om så mycket, den var ganska dålig. Vi ska istället änga oss åt att se denna video och tänka på Salkert när vi ser denna. Salkert gick av träningen igår för att "ljumsken var trasig" bullshit.
Nu måste jag skynda mig till tunnelbanan.


Lite om Huddingematchen och sen för som komma skall

Nu har känslorna efter Huddinge matchen lugnat ner sig lite. Tycker vi gör en okej första period mot Huddinge, den var okej inget mer. Andra perioden får vi inte in rätta tajmingen eftersom vi drabbas av så många utvsningar, det kändes bara fel i andra. Tredje börjar vi bra i men sen så vet jag inte riktigt vad som händer... notera att Joel gjorde comeback i matchtröjan stabil insats. aja skit i detta, nu blickar framåt. Först och främst så tror jag alla undrar samma sak. När gör Viktor Rizk comeback igen? Vi behöver han tycker jag, han är en stark profil i laget och en bra hockeyspelare. Ikväll är det samträning med U15, vet inte riktigt vilka 93or som kommer komma ner pga skador och sjukdomar. Jag hoppas att så många kan kommer ner så sätter vi fart på alla slöa 94or. Jag har gått ut officielt i våran gästbok och bett om en träningsmtach mot Farstas BJ för att få mäta krafter med dom, det skulle vara riktigt kul. Inför helgens match som börjar vid 14.00 så tänker jag ta det här beslutet och säga att man senast ska ligga i sängen för att försöka sova på fredag vid 00.00. Jag vill inte att vi ska göra någon plattmatch mot SSK så alla ska ligga i sängen, släkt 00.00.
Nu kör vi hårt i veckan och laddar inför lördagen.

Fingal


bj träning 26/1

Igår var det mycket fart övningar vilket är riktigt roligt. Det hände inte så mycket förutom att strömbom hade lekstuga med Samme flera gånger så Samme verkligen var uppe och köpte korv på läktaren. Idag är det samträning med U15.

.

Dålig inställning var det som gjorde att Huddinge besegrade oss enkelt idag. Har inte lust att skriva mycket mer än att jag förstår inte vad folk håller på med när dom sitter och skrattar och skojar i pausen och att andra hellre sitter och spelar data dagen/natten innan, än att tagga inför matchen.

Derbydags !

Go kväll damer och herrar. Imorgon spelar vi mot Huddinge i Björkängshallen, nedsläpp 20.00. Läget i laget är ganska lungt. Vi har inte några skador eller sjukdomar det, ända är att vi tappat Kristoffer och Dennis N. Dom har lämnat oss med omedelbar verkan. Rizk vet jag absolut inget om han svarar inte i luren så jag räknar med han. Vad jag har hört om Huddinges senaste match (SSK) så ställde dom inte upp med ett bra lag. För det är inte så starkt att besegra SSK med 1-3 det skulle dom inte gjort om dom skulle ställa upp med deras starka 94or. Imorgon innan våran match spelar 94erna, den enda 93an som vart kallad är Löfman. Det är iallfall vad jag har hört. Matchen imorgon är väldigt viktig inte abra för tabell läget utan också för våran kommun och en chans att visa att vi är det bättre laget. Jag ska skriva hur jag tror uppställningen ser ut. Imorgon kommer vi behöva spela tight runt hela banan. Skridskor är det näst viktigaste, vi måste trampa över hela banan göra yterna små för dom. Efter första byterna ska deras backar vara väldigt rädda. Marcus,Fingal,Fürsten,Roger,Niklas,Adde,Strömbom,Pettersson,Alex,Löfman,Samuel,Danne,Micke,Söderholm,Jacob och Joel. Är dom som är kallade.


Mackan Fingal Fursten
Micke       Danne

Roger Eken Adde
Söderholm Samuel         

Strömbom Pettersson Alex 
    Joel   Jacob

PP1                                                              PP2
Adde Fingal Fursten                     Strömbom?? Pettersson Roger                     
Ekdahl        Söderholm                                     Micke     Danne

Melander / Salkert

Är vad jag tror, finns vissa tveksamma men det är vad jag tror. Nu ska jag kolla klart på Wallander sen sova och imorgon taggar vi galet gubbar.

Tumba i Slutspelet

Nu har lottningen kommit och det blev så att vi hoppar över den första omgången och går direkt in i omgång 2 där vi fick Tumba borta. Jag har inte hört någon som ser Tumba som en så väldigt hård nöt att knäcka visst alla lagen har ju sina bra och dåliga dagar, men alla i U16 vet att om vi spelar som vi ska spela så vinner vi över Tumba 9 gånger av 10, och det har vi visat i de tidigare möterna mot samma motstånd. På de 3 matcherna har Tumba skjutit 35 skott på oss och en målskillnad på 16-4 till våran fördel. I den tredje omgången blir det betydligt tuffare motstånd. Motståndet är ännu inte helt klart, men klart är att det blir en borta match mot de som tar tredje platsen i allettan, den platsen som just nu tillhör DE, som ligger 4 poäng före fyran som är Stocksund. Jag tror dom flesta i laget hade velat ha en rematch mot Stockan efter förlusten i slutspelet förra året men det ser tufft ut. DE har jag ingen aning om vart dom ligger i jämförelse med oss, och jag är osäker på om någon i ledarstaben vet något heller men jag har svårt att se att dom är bättre än vårat BJ och dom visade vi helt klart att vi inte är några jättesteg ifrån. För att kunna uppnå samma placering som förra året så krävs en seger i varje match, både mot Tumba och "trean i allettan", om alla gör sin bästa match någonsin är ingenting omöjligt, oavsett motstånd.

Träning 22/1

Idag var det samträning med 94:orna men det vara bara 3 st 93:or + Salkert från u16, vart alla andra var har jag ingen aning om. Smålagsspelet vanns av oss 93:or plus två stycken 94:or med 7-5 efter rallar hockey som Anders skulle sagt. Annars var det en ganska lugn träning med en hel del närkampsspel och bra med avslut på mål. Nu är det bj träning för några imorgon och på lördag, och samträning med 94:orna på lördag innan vi vinner över Huddinge på Söndag. 

Emil Fürsten 

The reunion...

Tjena! Idag har det varit träning, allt gick bra förutom att jag vart förnedrad av strömbom o det kommer inte upprepas aldrig. Söderholm kom för sista gången förbi mig i 1 mot 1. Sen hade vi storfrämmande på träningen...

SIMON RÖSE
Bild bevis på detta, redaktionen + Simon själv...!



Vi tackar bröderna Naumoski för sin tid i klubben!

Tack för jag fick stanna betyder oehört!

Dennis Fingal

Röstningen avslutad!!!

Det blev med en klar seger för dom som tyckte att Dennis skulle stanna och det gör han också!

Det ryktas om att det var en fet reunion på dagens träning.. Det är Fingal som står för det, tror det skulle komma in ikväll.  

Kontraktsbrott

Nya bloggarn här på sajten, Dennis Fingal hänger på en väldigt skör tråd för tillfället. Vi fick in en hel del klagomål på ett av hans inlägg från en man som har en röst som väger tung i detta sammanhang. Dennis har tydligen nu också börjat blogga på en ny blogg som han har parallelt med denna. Det återstår att se vad styrelsen tycker om det här.


OMRÖSTNING!

Vad säger ni, en chans till eller ska han få sparken?


Träningsrapport

Tjena!
Idag har det varit fys/is träning. Fysen var springa 3 km under 15 vilket nästan alla klarade, sen var de läktar fys men sune hade tagit fel på tiden så vi behövde bara göra situps och sen gå och byta om. Siste man kom 3 minuter försent ut då blev det 10 sarghopp för laget inte specielt jobbigt men men. Efter det så var de några uppvärmningsövningar så att man skulle komma igång. Sune lovade 30 min smålagspel i början på träningen o lyckades hålla de! Joel gjorde comeback efter ett par veckors frånvaro sen var rizk nere o testade sina hockeyfärdigheter i overall. Smålagspelet vet jag inte vilka som vann tyckte varje puck ramlade in på varje keeper så svårt att hålla räkningen. Annars en helt okej träning måste jag säga! Nya tränigar framöver, hare bra!

Dennis Arne Fingal

Seger mot ett blekt Tumba.

Inför matchen kände jag att de här skulle bli en svår match eftersom det var en hel del okoncentration i omklädningsrummet och på uppvärmingen. Men det blev tvärtom och Vi gör 1-0 redan efter 2:53 och efter det åkte Tumba på utvisning efter utvisning och vi tog vara på våra power play lägen och drog ifrån till 3-0 efter den första perioden efter total dominans från våran sida. Vi gör 4-0 i början av andra och då känns det som att matchen är klar. Men Tumba får in ett mål nästan direkt efter 4-0 och vi minns hur det gick förra gången vi var på besök i ishuset, det gäller att inte vika ner sig för då kan det lika gärna ramla in på en eller två puckar i egen kasse. Men så blir inte fallet och det känns som att vi bara spelar klart matchen och vi vinner skotten med klara 43-15. Sebbe Melander från 94:orna vaktade buren i dagens match och fick göra några svettiga räddningar och en bra insats överlag. Senaste gången Emil Söderholm hängde två baljor måste varit ett tag sen men vi kanske kan få fram en striker av honom. Nyköping vann med 2-1 mot Flemingsberg så det är oförändrat uppe i toppen. Nästa söndag är det en viktigt topp match mot Huddinge, men första väntar en vecka med rätt så många träningar.

Emil Fürsten

Anders möter pressen 21.40

-Tjena Anders redo för en intervjuv?
- Hej Fingal, självklart, säger Anders.

Vad vill du se från våran sida på matchen imorgon?
Rätt inställning det är A och O i en sån här match. Sen måste vi hjälpa varandra hela tiden.

Vad gjorde vi fel i matchen mot Nyköping?
Hade jag vetat de hade jag ändrat på de redan då. Andra perioden kollapsar vi totalt vi tappar allt vi tränat på och snackat om innan. Första perioden gör vi bra och tredje rycker vi upp oss. 

vad ska vi ta med oss från matchen mot Nyköping?
Vi tar med oss första perioden då vi kämpar bra och har koll på dom, och sen tredje det tar vi med oss. Sen glomma andra fullständigt.

kan du berätta lite om planen att slå tumba?
Spelar vi som vi kan så ska vi vinna rätt ordeligt, (med ett skratt) men nej nu ska vi inte vara för kaxiga så det får du inte skriva. Vi ska vara Nr 1 på varje puck och inte vara nöjd med att vara 2a eller 3a.

Har du några vassa ess i rockärmen som du drar fram under matchen?
Coacha i powerplay kommer jag defenetivt att göra, sen kanske det blir småjusteringar under matchens gång.

Dementera rykterna om att du tar över BJ nästa säsong?
Jag tar en säsong i taget, säger Anders med en glad min.

Vad tror du om chanserna att vinna division 2?
Tyvärr, vinna vet jag inte ens om det är terotiskt men vinan resten ska vi iallfall göra.

Vi har fått lottningen till slutspelet och det blir Tumba, vad säger du om de?
Slutspel är slutspel o serie det e ingen mer med de, vi ska försvara kvartsfinal platsen ialla fall.

Dennis Arne Fingal

Svårt att nå den absoluta toppen nu.

God dag!

Jag har suttit och funderat lite på våra chanser att vinna division 2 iår. Innan säsongen så gick vi in med målsättningen att vinna men efter 4 poäng tapp mot serie suveränen Nyköping. När vi får spela den hockeyn vi vill då är vi tunga att möta, riktigt tunga. Det fick Nyköping känna på i premiären då vi spelade vårt spel och besegrade dom nuvarande ledarna med 4-3. Den matchen förtjänade vi att vinna för alla jobbade hårt och slet för varandra. Sen efter att ha förlorat mot Huddinge två gånger är också för mycket, det är dom två matcherna vi skulle behövt vinna för att vara med i den absoluta toppen. Nyköping, Huddinge och ibland Flemmingsberg (beror på vilket lag dom kommer med) är dom som akn utmama oss överhuvudtaget i denna serie. Annars finns så kallade "blåbärs lag" som inte bjuder upp och vill spela hockey, väldigt tråkig. Men senare kommer det ett slutspel förmodligen och då jävlar går vi för att vinna "mitt i cupen" Förra året visade vi det och gick till kvartsfinal tror jag det var mot Stocksund och hade alla gjort sin bästa match i livet hade vi kunnat rubba dom i en sån match.


Dennis Arne Fingal

KLART - Dennis Fingal klar för TrånkanDayLight

Efter en tids diskutioner har Dennis Fingal skrivit på ett en månads kontrakt med option för förlägning. Dennis har nu varit arbetslös efter att hans föredetta succé blogg arnefingal.blogg.se gick i konkurs. TrånkanDayLight är nöjd över rektyteringen och hoppas att det blir en nödvändig värvning. Vi hoppas att det kanske kommer in ett inlägg ikväll eller imorgon.

Torsk trots bra spel i en och en halv period.

Vi kommer till spel med 14 utespelare och två målvakter och lite ändringar eftersom Rizk  fick besöka sjukan igår, och lite ändringar i backparen. Vi börjar stark i första perioden och saknar inte målchanser men vi får inte in pucken pga okoncentration enligt mig. Första perioden slutar 0-0 och med en klar ledning för oss i målchanser. I andra känns det som vi har slängt ut handuken och resultatet blir en av våra sämre perioder för säsongen och när den andra perioden är till ända står det helt plötsligt 3-0 till Nyköping efter bla 2 mål i power play. Vi får en hel del hårda ord av Anders i pausen men helt klart välförtjänta och det blir samtidigt lite förändrigar med bla en power lina med Mackan, Strömbom och Roger. I den tredje periodens tredje minut blir det dubbel utvisning efter att Emil "yxan" Söderholm har varit i farten igen och får samtidigt en klubba i halsen och blir borta i några minuter. Vi får till ett tröstmål i slutet och ett försök till 3-2 utan utdelning. Nu tar vi nya tag men en härlig träning imorgon klockan 10.00 på is, riktigt skönt! Nästa match är borta mot Tumba, seger är ett riktigt måste. Salkert gör en bra match!    

Inför Trångsund - Nyköping

En av de viktigaste matcherna för säsongen har vi kommit till och det är Nyköping som står för motståndet. Nyköping ligger etta i serien med 4 poängs försprång på oss inför den sista tredje delen av serien så en seger är ett måste om vi vill hänga med Nyköping och Huddinge i toppen. den 17- manna trupp som är uttagen är: Salkert, Dennis, Rizk, Roger, Marcus, Danne, Samuel, Jacob, Fingal, Niklas, Pettersson, Adde, Alex, Strömbom, Fursten, Micke, Söderholm. Matchen är den första efter júluppehållet om man bortser från Bj- matchen. 

TABELLMVOF P
1. Nyköpings HK 1 12  10  0  2      20 
2. Huddinge Vit 12  9  0  3    18 
3. Trångsunds IF 12  8  0  4     16
 
Pucken släpps 17.30 i Stortorpshallen, vi siktar på fullsatt.

Bara om man heter Andreas Dalgren!

Andreas går på trottoaren. En man kommer på cyckel och undrar vart simhallen ligger. Andreas vänder sig om och pekar men fortsätter gå. Andreas trampar på trottoar kanten och ramlar med hela kroppen över foten. Andreas blir skadad och riskerar att missa matchen på lördag!

Grattis i förskott.  


6 januari

Idag var det egen träning i 50 minuter och sedan bj träning direkt efter i 1 timme och 50 minuter. Det går bra för tillfället men jag tror att jag liksom alla andra känner sig lite slitna så morgondagens vila kommer lägligt. Krossa nyköping på lördag så blir det en härligt kamp om första platsen.

...

Idag och igår var det den årliga turenringen Ove Molin cup nere i hallen så vi fick bara en träningstid 22-23 och byta om uppe i vip rummet. Men de är sånt man får ta när man spelar i Trångsund. Träningen igår var bara 50 minuter men det var ändå en rolig träning. Imorgon tränar vi tillsammans med 94:erna tror jag.

RSS 2.0