Matchdagen.

Idag är det matchdag, jag vet att alla sitter hemma/hemma och sover just nu. Jag själv har lite förmycket i min hjärna att tänka på för att sova så därför skriver jag av mig lite nu. Det kan bli lite rörigt för jag skriver det jag känner.

Jag känner mig oehört motiverad till detta uppdrag vi har framför oss. Det känns som att vi verkligen vet vad vi kan och hur vi ska spela. Jag förväntar mig att vi dominerar mittplan. Vårat innermittfält ( Mr. Fursten och Mrs. Ekdahl) kommer vårda bollen och hålla bollen på backen. Skogås kommer få smaka på hur brasiliansk konstfotboll spelas. Vi har massa kvalitespelare och såkallade "kvantitesspelare". Då menar jag våra spelare som har bollen mindre än andra. Jag vill verkligen vara mittback i denna eländiga drabbning, det kommer verkligen behövas att hela backlinjen är på g. Skogås ställer säkert upp med ett bra lag för att inte torska detta viktiga derby, vilket är helt okej för mig. Jag VET att våran "wanna be" kommer bli bortplockade en efter en. Vi har flera som har koll på Skogås som lag tex Emil Fursten, Micke Jonsson och Jacob Erneryd. Vi kommer ha en taktikgenomgång och gå igenom allt dom vet så vi kan vara förberreda på deras tjongande och pshykande spel.
Dags för lite sömn nu.

TRÅNKAN - lilla skogås Mossens IP 18.00.

Dennis Fingal


Intervju inför Trånkan Team IF - "lillebror Skogås"

Här kommer en intervju med vårat senaste tillskott. Han har spelat en match och medverkat på två träningar. I första matchen så stod han för en assist, men är dessvärre inte tillgänglig mot Skogås pga av diverse anledningar. Hans namn är Leo Ström.

Leo, du varit med på några provträningar och även spela en match med laget, hur tycker du att det gick i matchen för egen del?

Det var en stabil insats för egen del, det kändes att konditionen inte var hundraprocentig och att det där rappa steget inte var där. men framförallt men det var en kollektiv insats med kämparglöd som vann matchen


Vad känner du att du kan tillföra laget? På respektive utanför planen.

Först och främst en ny röst som förhoppningsvis kan motivera, jag kommer ju utifrån och känner inte alla genom hockey som resten av laget vilket kan inge en respekt som är nyttig för laget. Spelmässigt är det först och främst spelförståelsen som kan vara snäppet högre, jag är ingen teknisk spelare, jag är ingen messi men jag kämpar 110 % tills domaren blåser och har en fruktad vinnarskalle och ett behärskat lugn.


Matchen imorgon blir en tuff utmaning mot derby konkurrenten Skogås, Skogås som kommer med vad jag skulle säga sin bästa trupp, har Vi verkligen någon chans mot detta lag som egentligen hör hemma i divison 3?

Alla har alltid en chans, skogås har många spelskickliga spelare som är riktig duktiga i medvind men gör vi det första målet så tror jag garanterat på vinst. Inget snack om att det kanske är den tuffaste utmaningen hittils men samtidigt är vi ett riktigt bra lag som har 4 raka vinster mot bla tyresö som jag tycker är minst lika bra som skogås och kan laget dessutom undgå att dra på sig onödiga utvisningar så är chanserna stora.


Vad vet du om årets upplaga av Skogås- Trångsund?

Inte speciellt mycket, jag har sett en del av dem och jag är nog mest imponerad av deras kanter som är otroligt flitiga och kommer till mång a inspelsfaser. I försvaret har dem en mycket bra mittback i erik malmgren som jag skulle vilja kalla skogås egna "JT" ( Chelseas landslagsback som även är en av Leo favoritspelare) som agerar med stor pondus och visar stort ihjärta i alla lägen. Men deras svaghet är att laget inte är särksilt kollektivt utan fyllt med "individualister som flyter på bra i medgång men inte lika bra i motgång


Vad har du att säga om serieledarna Trånkan Team IF?

Glädje är det första ordet jag tänker på, laget tränar på ett lekfullt men ändå ett lärorikt sätt som alla vinner på, man har spetskompetens på alla positioner som visar vägen för alla andra som kompletterar "stjärnorna" på ett mycket bra sätt. Alla ger hundra procent hela tiden och ibland lite för mycket vilket 4 röda på 4 matcher bevisar utmärkt. kort och gott ett glädjefyllt lag med spelkompetens


Du som är en inbiten fotbollsupporter vet hur ångestfyllt ett derby som detta kan vara, vad är det viktigt att tänka på rent generellt?

Att ett derby är en egen värld och det spelar ingen roll vilken form laget är i eller var man ligger i tabellen, när man entrar planen och nuddar bollen första gången så är det åka av från minut ett tills domaren blåser av. Därför är det extra viktigt att man håller lugnet imorgon för nu är det ännu känsligare än förr och blir det för mycket gnäll eller någon onödig eftersläng kan det bli utvisning, men jag tror helt och håller på laget.


Läste i en av afton blaskorna (behöver inte nämna några namn...) att en spelare i Syrianska sagt att Syrianska - Assyriska är Stockholms största derby, jag skulle vilja säga att detta slår högre, håller du med mig?
Jag håller med fullt ut.
Sista frågan, Leo, vinner vi imorgon?
Ja, det gör vi!


Klok man med kloka åsikter.

Nu taggar vi till och krossar vi "vi-vinner-över-alla" Skogås och visar dom vilka som är storebror respektive lillebror.
Matchstart 18.00 på VÅRAN arena Mossens IP.
Vi  syns i Trånkan vimlet.

Emil Fürsten.


DERBY

Från och med nu tar vi upp bloggen så alla kan följa våran försäsong.

För er som inte visste de har vi ett fotbollslag som heter Trånkan Team IF. Vi har spelat fyra matcher och vunnit fyra, samtidigt som vi fått fyra röda kort. Men nu på söndag händer något specielt, dags för århundradets hatmatch. Man kan säga att AIK - Djurgården är stort eller Millwall - West Ham, Assyriska - Syrianska, Barcelona - Real Madrid? Men detta är något utöver de vanliga. Det är nämnligen slaget om Skogås, och detta slag kommer äga rum på Mossens IP som är båda lagens anrika hemmaarena. Senaste lagen möttes var för två år sedan. Den matchen vann Skogås/Trångsund vilket inte kommer upprepas. Vårat lag har utvecklats och verkligen blivit det bästa laget i division 4. Så nu kommer vårat första riktiga test mot vår äckliga lillebror. Jag vet att Trånkansspelare kommer vara så laddade att de inte finns. Utsålda läktarepå Skogås Highbury. Alla är tillgänliga förutom Fredrik Strömbom som brutit armen. Detta kommer bli århundradets hatmatch så var beredd på att de kommer smälla både på och utan för planen då våra "firmor" är välidgt laddade. Jag ser fram emot matchen vilket även Arne Hägerfors gjorde när jag böt några ord med han.

Ni som inte kan följa matchen live kan se den på Canal + sport 1 18.00 på söndag.

Redaktionen


Serieprämiär

Imorgon är det dags för serieprämiär mot Söderkamraterna 2 på Hammarbyhöjdens BP. Söderkamraterna har än så länge inte startat serien så det blir prämiär för båda lagen. Vi kommer med en imponerande stor trupp och jag tror det kan bli rekord. Vem som drar på sig handskarna och ställer sig imål är den stora frågan. Enligt svenskaspel.se ligger oddset på att Jesse ställer sig i buren på 1.40 gånger pengarna.

Vinst som gäller!

Emil Fürsten


RSS 2.0