INFÖR TIF U - FARSTA, TIF U16 - VISBY ROMA

Söndagen den 31 oktober är en dag som bjuder på mycket underhållande hockey. I dagordningen kan vi se att Både BJU, BJE samt U16 tar sig an motståndare i Stortorpshallen. BJ-Utveckling har inlett serien med en seger mot Segeltorp(7-4) och en torsk mot Åkers IF(7-5). Foc Farsta står som obesegrade när dom kommer till Stortorpshallen och självförtroendet är troligtvis på topp.

Vi spelar med 4 Kedjor samt tre backpar idag och hoppas kunna rulla på det hela matchen igenom. Vi får förstärkningar från BJE i form av Daniel Alenius och Jacob "poppen" Erneryd som vi hoppas skall kunna bidra med finess och rutin.

Alla 95:or är kallade till spel mot VISBY och Patrick Granath hoppas att fysträningen har gett resultat så vi orkar två matcher på samma dag.

Håll koll på.....
...Keith Wahlbeck fyra mål på två matcher. STEKHET !
...Daniel Alenius kliver ned på BJU nivå vilket ger honom mer tid, och mer poäng?
...Filip Granath, målskytt senast. Är på gång.

Men han saknas...
...Paul Binét drar till France och är ej tillgänglig för spel.

Trånkan Daylight siktar mot stjärnorna.

Inför: Trångsund - Haninge

Det vankas derby och det är lillebror Haninge som kommer på besök till Stortorpshallen. Haninge har inför säsongen fyllt på med 4 före detta Trånkanspelare som kommer få det tufft imorgon, samt en tränare som valde pengar före hjärta.

Vi spelar med fyra kedjor framåt och tre backpar som vanligt och hoppas att kunna äta upp Haninge med vår tyngd.

Träningen idag var bra och vi fick besked om vem som står och det blir Sebbe som vaktar kassen.

En intervju med coach Wrååk med sina tankar inför matchen:

Sedan har vi en personlig hälsning från Dennis Fingal och Jesper Holm Åkerberg.
"Hej! Jesper och jag har talat och vi vill be om ursäkt för våra slarviga-uttalanden åt bju. Vi försökte att få de som att vi hade ironi men den ironin har inte framgått. Vi ska naturligtvis ändra på detta och ber alla inblandade om ursäkt. Vi är också ledsna att vi smutsat ner Trånkan-familjen och företagets image. MVH Jesper och Dennis"

Intervjuer

Vi ska göra någonting åt reportern också, såhär får det inte fortsätta. Vi ber om ursäkt.

Mvh/ Trånkan Daylight

EXTRA EXTRA!!

Vi i styrelsen kan stolta presentera vårt senaste nyförvärv. Det är 95:an Niklas Isander som har skrivit på pappret för att skriva här på Trånkan Daylight men inriktning BJU/U16 vilket det har funnits tankar på ett tag men först nu blivit verklighet. Niklas skriver på för 2 månader med option för 6 månader till.

Välkommen Niklas!

Oavgjort

Vi kommer till Botkyrka med fyra kedjor framåt och tre backpar och Hampus i mål.

Botkyrka börjar matchen i ett rasande tempo men vi reder ut stormen och sista tio avlöser chanserna varandra åt båda hållen. Men perioden slutar 0-0

Vi fortsätter att dra på oss mycket utvisningar och har lite problem med Botkyrka i egen zon och dem gör också 1-0 efter en solo-åkning längst vår vänsterkant. Men vi får 1-1 ganska snabbt genom Roger Eriksson som kliver in från högerkanten och skjuter under målvaktens arm. Men vi sätter glädjen i halsen direkt efter då Botkyrka, återigen genom en slalom-åkning genom vår zon, gör 2-1. Men direkt på tekning så får Roger återigen ett gyllene läge då Botkyrkas backar fumlat med pucken och Roger får ett gratis friläge som han förvaltar på bästa sätt och drar upp den i vänstra krysset. Med nio sekunder kvar av perioden så har vi tekning i vår zon, pucken går då upp till deras back som skjuter ett chansskott mot mål och en skymd Hampus ser inte pucken förens den är i mål och med 4 sekunder kvar har Botkyrka återigen tagit ledningen med 3-2

Vi gör 3-3 i powerplay och även 4-3 med 1.40 kvar av matchen, men med endast en minut kvar så kvitterar Botkyrka till 4-4 som också blir slutresultatet.

Vi gör en bra match men självklart känns det lite surt att vi inte kan vinna när vi har ledningen med ca: 2 minuter kvar, men det är sådant som händer.

Trånkan Daylight

Inför: Trångsund - Botkyrka

Förra match har det inte kommit in någon referat på men den vann vi i alla fall mot Flempan med 4-3 efter en onödigt dramtisk drabbning som vi borde vunnit betydligt större än vad vi gjorde.

Men nu är det dags för säsongens femte match i ordningen och denna gång är det Botkyrka som står för motståndet i Ishuset i Tumba. Ett Botkyrka jag inte har speciellt bra koll på förutom det jag har sett i tabellen. Dem har väl börjat säsongen helt ok och det lär bli en tuff match. Men jag tror vi är redo efter ett bra pass igår. Vi får återigen förstärkning av David, Niklas och Holma och dem som inte är kallade spelar med BJU mot Åkers på bortais.

Vi har aldrig tidigare mött Botkyrka och jag har verkligen ingen aning om vad det är för gäng men liksom alla lag i denna serie så kan vi vinna om vi spelar som vi ska.

Håll koll på...
...Anderas Dalgren är i ett bra flow och spottar in poäng till höger och vänster
...Talangen Oscar Grim

Inför: Trångsund-Flemingsberg

Vi kommer till dagens match med två sjukdomar i John Moberg och Dennis Fingal. Men Niklas, David och Holma förstärker så vi blir fullt manskap.

Vi har gjort en ok träningvecka efter torsken mot Visby och är nästintill tvugna att vinna ikväll för att hänga på "topplagen".

Flemingsberg har vunnit över Göta och ställde in sin match mot Visby pga oklar anledning.

Bohman är fortfarande borta och kommer inte att vara med i båset under matchen.

Sebbe och Hampus är dem kallade målvakterna.

Torsk på ön

Vi kom till gotland sent på lördagskvällen och gick direkt till hotellet för att sova, men vissas prio låg i första hand att ragga brudar klockan halv två istället för att gå och lägga sig.

Efter gemensam frukost så åkte vi buss till hallen.

Innan matchen började hade vi en tystminut för den avlidna soldaten Kenneth Wallin som var en del av Trånkan-familjen och vi bar också svarta sorgseband för att hedra denne. Vila i frid.

Match börjar vi bra dem första 3-4 byterna men vid ett boxplay så gör Visby 1-0 efter att vi sover lite på en tekning. Vi visar ingen vilja att vinna och gotläningarna gör också 2-0 innan perioden slutar. Efter en såhär pass dålig period så trodde nog de flesta att vi skulle gå in och spela betydligt bättre i andra, men så blev inte fallet. Istället gör vi en till dålig period utan kämparglöd och vilja och torskar återigen med periodsiffrorna 2-0, alltså 4-0 efter två perioder.

Inför den tredje perioden valde Wrååk att gå ner på folk och det gav effekt, vi gör en helt ok period och har får Visby att skaka till efter att vi gjort två snabba efter sex minuter av perioden. Vi skapar en del chanser och har faktiskt en puck över mållinjen som ingen av de tre domare ser och alltså inget mål. Vi chansar och tar ut målvakten och dem gör 5-2 efter ett känsligt och onödigt pucktapp i anfallzon. 5-2 blev också slutresultatet.

Det kändes väldigt surt att åka till Gotland och göra en sådan skitmatch, men Flempan hemma på torsdag och nu är det tamejfan dags för den andra segern.

Inför: Visby/roma - Trångsund

Idag klockan 20.05 åker båten från Nynäshamn till Visby där vi ska hämta hem 2 fräscha poäng av gotläningarna. Vi åker med ett okänt antal spelare och matchen börjar 12.00 på söndag morgon. Vi är stärkta av segern senast och alla i laget är i bra form. Det ryktas om att Emil Söderholm har gått och blivit sjuk och inte följer med oss, men det är det enda avbräcken jag vet om än så länge.

Visby har spelat en match hittils och där blev det 2-2 mot Haninge, Visby spelar även hemma mot Flemingsberg idag.

Första segern

En försenad matchrapport från i torsdags då vi mötte Göra kommer här.

Vi börjar matchen med fyra kedjor framåt och sju backar som rullade. Vi börjar matchen bra och gör rättvist 1-0 efter 7.20 genom Daniel Alenius, fint framspelad av David Heldring i powerplay. Vi fortsätter att sätta bra press på deras backar och Göta kommer ingenstans och vi gör också 2-0 genom en styrning från målsprutan Fredrik Strömbom, men frågan är om det inte var någon annan som styrde pucken in i mål?

Den andra perioden blir stökig och resluterar i att Göta får ett matchstraff bla. Men vi lyckas att hålla humöret uppe någorlunda och gör också 3-0 genom Andreas Dalgren som därmed gjorde sitt första mål i serien denna säsong.

Vi pratar i pausen om att fortsätta köra på och göra 4-0 snabbt så matchen stängs. Vi lyckas med det bra och göra 4-0 efter spel 5 mot 3 och matchen känns klar. Vi hinner även göra 5-0 innan matchen är slut och vi tog därmed den första segern för i år, viktigt!

1-0 Daniel Alenius (David Heldring)
2-0 Fredrik Strömbom (Marcus Licke, Viktor Rizk)
3-0 Andreas Dalgren (Emil Fürsten)
4-0 Emil Fürsten (Samuel Rahm, Fredrik Pettersson)
5-0 Andreas Daglren (Filip Bjersander)

Inför: Trångsund- Göta

Det är dags för säsongens andra match och första hemmamatchen. Motståndet står Göta för som förlorade sin första match med 4-3 mot Flemingsberg.

Vi får återigen förstärkning från David och annars så ser laget ungefär ut som vid förra matchen. Tränare Niklas Bohman är på någon kurs för att bli plåtslagare så han kommer inte vara med på vardagar i ungefär en månad så nu är Mattias ensam att sköta laget.

Göta har som sagt bara spelat en match och där blev det en knapp förlust. Vi spelade en träningsmatch mot Göta för några veckor sedan som slutade 2-2 så det kommer med största sannolikhet bli en tuff match.

Håll koll på..
...Fredrik Strömbom hängde två senaste matchen och verkar vara på gång

Trånkam DayLight

El capitanos säsongen 10/11

Här är killarna som blir årets bokstavsbarn.

Kapten: Dennis Fingal

Ass 1: John Moberg

Ass 2: Viktor Rizk

Foton: Christopher Köhler

Trånkan DayLight

Premiärförlust med 4-3

Nu har känslorna lagt sig hyggligt och vi kör därför en matchrapport från matchen igår. Vi kommer till MB med fyra linor framåt och tre backpar samt Sebbe i mål. Vi fick även förstärkning från Niklas Ekdahl och David. Uppladdningen av matchen känns inte helt optimal och vi verkar inte vara medvetna om att det är seristart. Det är först några minuter innan matchstart vi börjar tagga till.

Period 1: Vi får en drömöppning av matchen då Fredrik Strömbom gör 1-0 efter endast 19 sekunder och det känns väldigt bra de första minuterna. Men sedan släpper vi in 1-1 efter ett individuellt misstag och ett tag efter blir det 2-1 till MB efter powerplay, som dem skulle få träna på mer ju längre matchen led. MB gör även 3-1 innan periodklockan ringer. En av de sämsta perioderna vi gjort i år.

Period 2: En bättre period från oss och vi vinner skotten med 18-10 trots att vi spelar halva perioden med en man mindre. Men målmässigt ser det fortfarande tunnt ut då vi bara gör ett mål och släpper in ett i denna period. Målet stod David för. Vi får även ett matchstraff i denna period som genast skrevs upp i skuldboken.

Period 3: Präglas av mängder med utvsingar och är mestadels otroligt konstigt dömt från domarens sida då han inte kan hålla matchen på en jämn nivå utan ser bara ett lag på banan i utvisningsväg, och det laget blev vi. Vi vinner i alla fall den sista perioden med 1-0 men förlorar matchen med 4-3 och det känns fortfarande otroligt tungt och som att vi gav bort poängen.

0-1 Fredrik Strömbom (Dennis Fingal)
1-1
2-1
3-1
3-2 David Heldring (Niklas Ekdahl, Samuel Rahm)
4-2
4-3 Fredrik Strömbom (Dennis Fingal)

Utvisningsminuter MB: 5x2 Trångsund: 13x2 20+5x1

Seriepremiär! MB Borta

Dagen vi har väntat på är kommen och vi ska till mälarhöjdens ishall för att hämta hem alla poäng (vet inte hur många). Har ingen aning vad MB kommer med för lag men vi siktar på seger som alltid. Enligt rapporter åker vi med fyra kedjor, tre backpar och två målvakter. Niklas Ekdahl förstärker laget är också bekräftat. Målvakterna som är kallade är Sebbe och Oden.

Vi har spelat fem träningsmatcher och har vunnit 2 samt förlorat 3 men vi har två raka segrar och alla laget är i bra form.