Trånkans tyngsta!

En nystartad supporterrörelse har börjat följa våra matcher. Trånkan ultras är några grabbar som ska dra igång ett massivt publikstöd under våra hemmamatcher och fixar ännu mer hauss till vårt lag. Ni kommer nu få höra ultras egna ord om läget.

-Tjena grabbar, berätta lite om eran gruppering.
-
Vi är ett par grabbar i 15-17 års åldern som älskar trånkan. Vi startade T.U.S. För att vi tyckte att trånkan behöver det stöd dom förkännar.

-Ni gjorde ett vackert banderoll tifo i och med hemmamatchen mot Farsta, kan vi förvänta oss mer från er i tifo väg?

- Ja vi planerar nu ett storslaget tifo till hemma matchen mot huddinge nu på söndag. Mer kan jag inte berätta i nuläget.
-De låter bra. Ni som står utanför lagets inre kretsar, vad har ni för uppfattning om laget?
-
Spelmässigt ett mycket starkt hemmalag. Men behöver lite mer disciplin på bortamatcherna. Tekniskt mycket bra. Personligen känner vi till ett par av spelarna och uppfatar dom som mycket positiva grabbar som har mycket poteniall.
- Vad har ni att säga om framtiden, är detta en långsiktig satsning på att få fram fler ungdoms supportergrupperingar eller vad man ska kalla det?
- Vi tycker ett lag med den potentialen behöver ett stöd, kärlek till laget, det finns mycket det är en del i våra liv och tron på en suporterkultur.
-Hur ska man göra för att gå med i eran gruppering?
-
Man kan komma fram på match dag och prata med oss så ska vi nog komma överens men dom som vill vara med ska också vara seriösa, det är ingen lek det är en kultur.
- Härligt grabbar då syns vi den sjunde i stortorpshallen och tack för att ni tog er tid.
-
Absolut, tack själv!

Fantastiskt är de ända ordet jag kommer på!

Tumba

seger med 7-0 och är bra spel är väl de som behövs sägas och att rizken drog på sig 12 minuter till.

INFÖR TRÅNGSUND-TUMBA

Efter matchen mot Nyköping hoppas jag att de finns en stor revanchlust i truppen. Tumba vann vi mot förra mötet med 5-3 efter släppt in några enkla mål i slutet. Tumba förlorade sin förra match med bara 4-1 mot Nyköping så de är helt klart en tuff match som väntar, men vår obesegrade svit hemma kommer att vara kvar om vi spelar som vi ska. Söderholm är enligt uppgifter borta ett tag efter en lårkaka han dragit på sig i början av Nyköpingsmatchen. Kan även avslöja att besökts rekordet slogs med stor marginal igår! 

Håll era ögon öppna på matchen för det finns en stor chans att de blir stor show, men de håller jag och Rizken för oss själva. Håll till godo! 
 
Alla till stortorp som vanligt.




Krönika: Det går inte att bjuda Nyköping på marmelad

God dag mina herrar!

Det går inte att bjuda Nyköping på marmelad i rosvalla ishall, det märkte vi igår... Matchen igår kunde har tagit oss närmare serieseger men tvärtom nu hamnar vi ännu längre efter serie suveränen Nyköping HC. Nyköping har varit i bra form och när vi bjuder in dom i matchen så blir det väldigt svårt att kunna vända, vi klarade det första matchen mot dom (4-3) men inte igår och vad är det som skiljer lagen åt? Jo, det kan jag svara på. Inställning är det första jag tänker på. Igår gick vi in med en sömmnig första period, medans vi spela upp oss i andra och tredje men sånt ska inte ske. Vi ska inte ligga under mot Nyköping med 3-0 efter första perioden. Vi måste förbättra mycket om vi vill ha en chans att ta hem serien.

Gästbokenwww.lagsidan.se/tif93 var det någon spelare i Nyköping som har gått in nu efter matchen och skrivit ett inlägg, jag citerar vad han skrivit. "Seger, även fast vi gjorde en riktigt dålig match..? Kolla in första perioden, vi lekte ju med er..Sen i andra och tredje spelade vi skit.
Men var inte vi sämre än VH:s 97or? Faan jag tror inte dom skulle platsa i div.1?"
Känns som en fullt mogen person.
 Det var inte första gången han var inne och skrev i våran gästbok heller. Nu måste vi ställa frågan... Har han våran sida som startsida? Han har svarat på nästan varje inlägg som Fredrik Strömbom tex skrev och andra inlägg. Vad gör denne man? Nu tar vi revanchs på Lördag mot IFK Tumba.

Dennis Arne Fingal

INFÖR NYKÖPING- TRÅNGSUND

Imorgon är det match mot serie ettan Nyköping som har börjat serien starkt med 5 vinster och en torsk. Förlusten kom mot oss i den första omgången. Nyköping har släppt in minst mål och gjort näst mest i serien och Nyköping är en stark aspirant till seriesegern. På dom 3 senaste matcherna har dom en målskillnad på 18-2 så det är ingen klar seger eftersom vi vann förra gången. Någon Nyköping spelare har skrivit på hemsidan att dom inte har spelat med bästa laget när vi mött dom förut och det ser ut som att Nyköping spelarna har våran lagsida som starsida eftersom dom nu har skrivit ännu mer, enligt mig har vi inte tid att diskutera om vilka som leder serien eller vice versa vi åker dit med en 8-0 seger mot Farsta i bagaget och jag tror Nyköping har stor respekt för oss eftersom dom inte har vunnit över oss på 4 försök på försäsongen. Läget i våran trupp ser helt ok ut vad jag vet. Strömbom har fortfarande ryggproblem(?) och missar matchen och han är den ända som missar matchen vad jag vet. Det går rykten om att killen som blev avstängd i och med STL matchen ska vara med i motståndarlaget.

Vi åker buss som avgår 16.30 från stortorp och matchen börjar klockan 19.00. Förhoppningsvis så kommer det inte en gästkrönika från captain imorgon om allt går som det ska. Dags att krossa nyköping en andra gång.

Emil Fürsten

BJ(?)- träning

Jag, rizk, söderholm, danne och micke skulle ha bj träning men ingen bj spelare dök upp så vi 5 + supertalangen, rönnlund och danne alenius från 94 erna lirade smålagsspel och straffturnering. Smålagspelet var jämt och jag vet inte riktigt var det slutade. Straffturnerings segern tog man själv hand om efter att ha lurat bort salkert i 3 raka omgångar och dom andra bränt sina. Imorgon ska det vara bj träning igen fast man vet ju aldrig. 
 
Förresten om någon i ultras har bilder på banderoll-tifot kan dom skicka till mig.

Dagens snabbaste skott idag står Adde för, vilket jäkla drag pojken har i skotten. Heja Adde:)
 
Emil Fürsten

Egen träning

Finns väl inte så mycket att säga om träningen. Den var väl helt ok men vi var bara 13 utespelare. Blåa hade lekstuga på smålagspelet och vann med utklassnings siffrorna 5-3, haha. 94:a matchen vanns med 5-1 och Fingal fick styrk av en kille som var 1.40 cm. Jobbig helg är slut och jag ser fram emot veckan med bland annat 2 matcher, buss till nyköping på onsdag och Tumba home på lördag. Heja trånkan :)

Emil Fürsten

Ídag

idag var det hockeyskola och egen träning så jag mackan och rizki stannade kvar mellan allt och premiär åkte på b-banan, bra is faktist. Träningen var helt ok, rätt så trött efter 6 timmar i hallen bara. Nu ikväll så var jag, Micke, Söderholm och Fingal med Masses hocket bockey lag och lirade match och det blev 6-6 efter att domaren hittat en feldömd straff till motståndarna med 40 sek kvar som storspelande Wille var på, men den gick in ändå. Tycket trots allt att vi 93:or får väl godkänt betyg.

Imorn är det lite matcher här och var, Söderholm, Rizki och Samme har bj match och jag,figge och mackan ska vara med 94:orna mot tumba. Sen är det egen träning senare på dagen också.

Emil Fürsten

Storseger!

8-0 till oss efter en stark tredje period som berodde på en del andra saker också. Mackan gör ett mål som är från Anders instruktionsbok. Lite om matchen var att vi leder med 1-0 efter ca: 13 minuter in i andra perioden. Då slår tydligen deras keeper mot Emil Söderholm och han åker ut 5+20 minuter och vi gör hela 5 mål i detta power play. Vi vinner rättvist och med en skottstatiskik på 46-10 som var talande för matchen. Farsta gjorde faktiskt 0-1 men målet blev bortdömt efter att deras spelare sparkat målburen ur sitt läge. Rizk åker inte ut än ända gång idag heller, starkt! Stabil seger och Jeppe från 94:erna gör en mycket väl godkänd match på sin backplats. Måste också tacka våra ultras aka tifogruppen för banderollen. Förresten borde vi ta inträde på matcherna eftersom vi drar dit fler åskådare än vad vårat A-Lag gör.

Södra stockholms bästa kan vi titulera oss som. 

Emil Fürsten 


INFÖR TRÅNGSUND- FARSTA

Vi har startat en kampanj i laget inför denna matchen, kampanjen heter: Alla till Stortorp. Budskapet är väl rätt så solklart vi ska ha ett massivt publikstöd och vi hoppas på att ha ett gäng ultras med. Läget i laget är ganska jobbigt, Danne är sjuk, Micke är tydligen avstängd efter att ha sparkat mot en motståndare i en 94:a match. Sen kan det vara någon mer sjukdom men de har jag inget minne av. Farsta och vi ligger på samma poäng men vi har fler gjorde mål. Försvarspelet måste bli bättre än tidigare om vi ska kunna vinna. Träningen idag var ett sömnpiller men de kommer bli helt annan taggning imorn. Farsta får passa sig för våran offensiv som är vassare än någonsin och de känns som de här kan bli en av våra bästa matcher någonsin men en liten sak man blir fundersam är att vi inte kan göra mål. Rizk har på smålagspelet ett friläge som han först fintar åt höger (salkert förljer med) och sen går åt höger, helt öppet mål och inget kan gå sel så lägger han den lågt och Salkert gör en erkänd jätteräddning. Farsta ska tydligen ha en vass målvakt så de går inte att vara okoncentrerad i avslutet. Samme fick en lårkaka idag hoppas de inte var någon fara för matchen.

Matchen börjar 20.00 men jag måste be om ursäkt för att gästkrönikören inte dök upp, kanske kommer imorgon om allt går som de ska.


Emil Fürsten

Fingals superövning

träningen igår var roligaste på länge faktiskt. En hela del nya övningar som inte var så avancerade. Fingal tog tag i bitarna och körde en egen övning. Orkar inte gå in på detaljer med Rizk gav besked att de e han som leder utvisningsligan, han var som en gud och bara gick igenom alla. Matchen slutade 1-1 efter 2 mål i öppen kasse. Det kommer komma in en gästkrönika idag vi är inte överens om några detaljer bara, men håll till godo.

Annars rullar de väl på, träning idag.

Emil Fürsten

Stortorsk och försvarsspel

Förlust med 7-2 mot Flemingsberg som inte imponerade på mig och det jag stör mig på är vårt "försvarsspel" som är det sämsta jag varit med om, vi har släppt in 18 mål på 5 matcher och de e för dåligt om vi ska försöka vinna serien. Alldeles för många inviduella misstag som förstör idag. Offensivt är vi ruggigt bra men bakåt läcker vi som ett såll, och då ska sägas att Salkert i buren har storspelat flera matcher men de finns inte mycket att göra när dom kommer 2 mot en och deras andra gubbe får pucken och lägger in den i öppet mål. De ända som var bra var att Strömbom fick träffa sin brud i Flempan, haha. Jag fick en interjuv med lagkapten Dennis Fingal.

- Dennis, varför förlorar vi idag?
- Vi ligger efter och slarvar i egen zon, mycket handlar om förberedelser också. Inte sitta uppe hela natten utan kunna gå och lägga sig i tid för att visa respekt mot ledare som spelare som lägger så mycket tid på laget.
-Vad har du att säga om försvarspelet?
- Sömnigt. Vi hänger inte alls med, jag tycker absolut inte att dom är bättre. Samma vibbar som Huddinge matchen faktiskt.
- De du säger om att folk är uppe hela natten, hände det inför dagens match?
- Det vet ju inte jag, alla måste ta en blick in i sig själva så får vi reda på de.
- Varför ger vi bort så många enkla mål?
- Vi kommer inte ner så långt som det behövs, måste ge understöd till backarna men backarna måste vara ordentliga i uppspelet. Vi kommer inte hur zon enkelt för att sen jobba vidare uppåt i banan.
- Vi har träning imorgon och på måndag för att sen ta emot Farsta på tisdag, är det bra eller dåligt med så tajt schema?
-
Jag tycker det är bra med så hårt schema, beror dock på fysträningen. Vi får inte köra för hårt inför matchen, då är det fel med sånt schema.
- Tack för interjuven, Dennis
-
Tack själv

Tackar Dennis för att han ville ställa upp på så korrt varsel.


Emil Fürsten

Flemingsberg away

Flempan borta och det är matchstart om ca:1 timme och 20 minuter. Jag har varit sjuk hela veckan och de är en av anledningarna jag inte har uppdaterat på sistone. Vad jag vet är det bara jag som är sjuk och missar matchen. Finns inte mycket att säga, seger är det ända som räknas och vi har kapacitet att krossa Flempan, träningsmatchen på försäsongen slutade med en klar seger för oss.

Kom igen nu grabbar och vinn över pajasarna

Emil Fürsten

RSS 2.0