Första torsken

Årets första förlust kom i bortamatchen mot Gnesta tidigare idag. Spelövertag för Trånkan i två perioder men vi får inte in pucken. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter att sista målet kommit under vårt försök att kvittera.

Vill tacka alla som kommenterar men era kommentarer är helt irrelevanta därför raderar jag dem. Så tackar jag för kritikerna, men vill poängtera att bloggen är skriven ur just mitt perspektiv och om ni är här inne och läser så får ni rätta er efter det också. Bloggen kan vara hur vinklad som helst men så länge det är en trånkan-spelare som skriver så får man vara beredd på det också. Släpp matchen bara, ni vann, visst, men att hela Gnesta+ Nyköping ska vara här inne och på officiella hemsidan och kommentera matchen är bara patetiskt.

Nästa match den 18:e december mot Segeltorp.

Första poängtappet

Första poängförlusten kom i och med matchen mot SPAIF i Söndags. Men det var en jäkla match där vi visar ett hjärta och en vilja som heter duga. Vi går ut i tredje perioden efter en riktig skitperiod i andra där vi släppte in fem mål. Vi låg därför under med hela 1-5 men beslutade oss för att kriga och vända matchen. Vi gör 3 mål första 5 plus att vi hade en två minutare där också. Sen får vi in kvitteringen också innan slutsignalen ljuder och jag tycker 5-5 var ett rättvist resultat om man ser till hela matchen.

Skotten blev 34-34. Periodsiffror (1-0, 0-5, 4-0)

Publiksiffran: 73. Enligt min räkning, redaktionen på officiella får skriva vad dom vill. :)

Fortfarande obesegrade alltså. Trånkan har bomber.

INFÖR: TRÅNGSUND - spaif

Hej alla läsare. Besökarantalet blir bara fler och fler inför varje match vilket glädjer mig.

Imorgon står vi kanske inför den svåraste uppgiften hittils i årets serie. SPAIF (Södertälje pojkarnas allmäna idrotts förening) kommer på besök till Stortorpshallen i ett försök att få med sig två poäng. Som T. Pettersson brukar säga så "kommer alla lagen till Stortorpshallen med förhoppningen att vinna över serieledaren". SPAIF har börjar serien starkt och ligger på en säker tredje plats och har visat sig vara svårslagna. Jag har ingen aning om hur bra SPAIF är och det är ju som vi får höra ett flertal gånger att lagen kan komma med varierande motstånd för match till match. Men att vi ska ha en chans på seger om vi spelar som mot Sudret tror jag definitivt. Vilka som är uttagna till matchen har jag ännu inte fått rapporter om.

Träningen idag såg inge vidare ut på sina håll och det behövs rejält mycket mer än vad som visades om det ska bli seger imorgon.

Matchen börjar 17.30 och vi hoppas på en fin publiksiffra.

Framåt.

Femte raka.

Det blev den femte raka vinsten i ordningen efter att norsborg fick åka hem med en 7-1 förlust. Vi gör två halvbra perioder och en lite sämre, men vinner fullt rättvist. Norsborgspelarna skämde ut sig rätt rejält. Spottloskor, slagsmål med egna tränaren och matchstraff var det vi kom ihåg från norsborgs insats. Dem visade upp dåligt uppförande över hela matchen och deras tränare verkade inte ha alla hästar hemma, han kunde knappt en enda regel verkade det som. Att dem sen går in på våran hemsida och ska gnälla på domaren och våra ledare gör hela saken ännu mer komisk.

Tobbe är matchens lirare, suverän insats som kröntes med första målet i trånkan-dressen.

Publik: 67 glada åskådare
Skott: 47-16
Periodsiffror: (1-1, 3-0, 3-0)

Enkel seger och nu väntar SPAIF i nästa omgång på söndag.

INFÖR: TRÅNGSUND - norsborg

Bara tre dagar efter segern mot älta är det nu dags för säsongens fjärde hemmamatch. Norsborg är det som står för motståndet, ett lag som vi inte har en aning om hur bra de är. Matchen mot älta var ingen höjdarmatch, så därför siktar vi på att ge publiken den hockeyn dem förtjänar idag i stället och går för femte raka segern. Vi kommer med ett starkt lag som vanligt och de som ska fixa två poäng är följande: Roger, Freddan, Emil F, Danne W, Samme, Adde, Fingal, Strömbom, Micke J, Joel, Rizk, Linus S, Alex, Rasmus L, Simon L, Danne A, Mattias M, Jonte H, Tobbe, och med målvaktsutrustning Sebbe och Hampus.

Träningen i går hölls av Patrik som körde rätt så lugnt, och det är nog bra dagen innan match. För idag ska vi åka sönder norsborg.

Pucken släpps 19.00 i Stortorpshallen. Se till att vara där.

Mot framgång.

4-0.

Det blev en seger med 4-0 mot Älta efter en riktig skitmatch från våran sida. Demontränaren Tommy Pettersson fick höja rösten ett flertalet gånger under matchen. Målskyttarna blev Andreas Dalgren 2, Viktor Rizk, Simon Locknert. Skotten vinns med 48-18 om jag inte missminner mig.

Nu till en annan sak som upprörde mig igår. Det är när vi tar ner folk från "elit" så är det f-n deras förbannade skyldighet att i alla fall göra sitt bästa och inte bara åka runt och glida. Nu vill jag också påpeka att det var knappt någon som åkte skirdskor igår, men det ändå de som tränarna "skickar ner" måste prestera på den nivån dem kan göra och inte åka runt och blaja. Vårat lag ska f-n inte vara ett lag man kommer med inställningen att man ska göra 5 poäng och spela ut allt och alla och går inte helhjärtat. Jag vill återigen påpeka att detta inte är riktat till alla de som spelet med oss. Jag tror att man känner på sig själv om man känner sig träffad.

Seger blev det och fjärde raka är ett faktum.

INFÖR: TRÅNGSUND - älta

Imorgon bitti är det dags för första bortamatchen och Älta står för motståndet. Jag har ingen aning om var Älta står rent kvalitétsmässigt, men det kommer att bli en hård match. De som är kallade är föjlande: Gurra och Hampus i mål. Samme. Danne, Micke, Joel, Liljestedt och Simon ska hålla tätt bakåt. Fredrik, Emil, Roger,Fingal, Adde, Alex, Mattias, Danne A, Seger, Linus, Rizk, Jonte, Simon är dem som ska stå för produktionen framåt.

Jag hoppas att de flesta är taggade, även om folk inte riktigt verkar göra sitt bästa för att bli just taggade...Ingen nämd, ingen glömd, som man brukar säga.

Samling 10.00 i Ältaishall. Dags för fjärde raka segern. Vi hoppas få med oss minst 50 stycken Trånkan-supportar till denna viktiga bortamatch.

Framåt!

STOOOOORseger.

Sudret kom till Sveriges huvudstad med en blanding av spelre födda 93,92,91,90. Trots detta tappra försök att få med sig två poäng på färjan blev det en match Sudret nog helst vill glömma. När tredje perioden var över var siffrorna förkrossande 15-1 till hemmalaget efter periodsiffrorna (6-0, 4-0, 5-1) till Trångsunds favör.

Vi gör en nästintill prickfri första period som måste ränkas som en av de bättre jag varit med om i alla fall. Efter det går vi ner lite i kvalite i andra och yttligare lite i tredje med gör allt som allt en fantastisk match med väldigt få misstag över hela banan. Om vi fortsätter så här kommer vi gå som tåget i serien.

Publiksiffran skrevs till 73 personer, nytt publikrekord för säsongen!

Avslutar med en lista, döper listan till "fem starka":
1. Hemmastatistiken. Så här långt tre segrar av tre möjliga. Stortorpshallen är våran borg.
2. Målfabrikationen. Hela 26 mål på tre matcher är ett suveränt facit.
3. Bredden. Idag gör alla 4 linor mål visar prov på en vass bredd i truppen.
4. Försvarspelet. Klanderfritt idag, våra backar har aldrig varit bättre, världsklass.
5. Målvakterna. Eftersom Viktor salkert vaktade kassen idag innebär det att det är den tredje målvakten som har vaktat buren för oss i år, och gör det med bravur.

Is 08.00 imorgon, underbar tid.

När molnen stiger.

Go kväll mina kära damer och herrar, jag tänkte skriva lite såhär nu när serien har kommit igång. Rubriken, vill förklara och det menas motgång föder motgång, framgång föder framgång men en vinnare kan bara utses med rätt metalitet och lagkänsla. Då börjar jag jämföra vårat Elit-lag och andra laget. Det känns lite som att i "elit" spelar inte alla för varandra som vi gör i andra laget. Dom har lite bättre kvalitet än oss men vi har en mer ihop svetsad grupp känns det som, nog om de.

Imorgon står ett gotländskt lag för motsåndet. Jag vet inget om dom förutom att dom brukar vara välväxta från stan på andra sidan. Men det spelar ju inte oss någon större roll då vi har stora och bita grabbar, tex Linus.
Vi får hoppas på att det blir tre domare som dyker upp då det brukar bli stökiga matcher i division 2.

Vi får hjälp av Linus, Rasmus, Adam, Niklas och Rizk som kommer ner från "elit" då 94orna har match innan/efter?

Sudret gör säsongspremiär då deras dubbelmöte vart inställt mot SPAIF i Hemse Ishall. Dom samlas klockan 05.00 vid deras ishall för att ta båten över till stockholm och sen hem utan några poäng alls, ja ifall aftonbladet hade dom satt rubrik på mitt uttalande i något med " Trångsund skickar en kaxig hälsning till Sudieterna". Det avslutar jag med sov gott, så ses vi i hallen klockan 15.00.

INFÖR: Trångsund - Sudret

Träningen dagen innan matchen mot sudret sågs av 16 intresserade åskådare. Träningen som innehöll hela 28 utespelare fick inriktning på passningar och tempo. Laget som det ryktas om ska bärga två poäng känns riktigt spännande och vad detta laget kan göra återstår att se. Det som är säkert är att hela gotland ska skaka när Sudret kommer hem med en torsk i bagaget.

15.00, Stortorpshallen. Tillsammans slår vi publikrekordet från förra matchen.

Seger som satt hårt inne.

Klockan 18.58 marscherade Trånkan in på isen inför 59 nervösa åskådare, till tonerna från Veronica Maggios "Stopp". Matchen börjar bra för oss och vi tar ledningen med 1-0 redan i det andra bytet. Fortsättningen på ettan kommer några minuter senare genom the one and only Andreas Dalgren som med ny klubba slår in en retur. 2-0 tar vi med oss till omklädningsrum 1 i paus.

Starten på andra perioden är riktigt vass och vi drar välförtjänt i från Segeltorp målmässigt till hela 5-0. Efter ca: 13 minuter släpper vi allt och ger Segeltorp en fribiljett tillbaka in i matchen igen genom att släppa in 5-1, 5-2 och 5-3. T. Pettersson visar att detta inte är acceptabelt och tar helt rätt en time out. Time outen blev lyckad målmässigt och Fredrik Strömbom(ja, ni ser rätt) gör 6-3 innan vi åker in i omklädningsrummet igen. Man hörde genom vägarna i hallen att T. Pettersson höjde rösten ett antal gånger.

I tredje spelar vi hyfsat, men släpper på tok för många kontringar emot oss och Segeltorp kommer tillbaka in i matchen genom att reducera två gånger om innan vi sätter sista spiken i segeltorpskistan med att göra 7-5 med 1 min kvar.

Vi visar prov på dålig mentalitet i andra genom att vika ner oss när det går lite tyngre och visar inte "kommande seriesegare" takter. Betydligt mer krävs i defensiv väg för att vi ska stå som segrare när serien summeras. Hampus gör en bra insats, får ingen vidare hjälp från utespelarna.

Fredrik Strömbom

Träning fredag, Sudret hemma lördag är det som gäller.

INFÖR: TRÅGSUND - SEGELTORP

De återstår just nu ca: 3 timmar tills domaren släpper pucken i den andra seriematchen för säsongen 09/10. Segertorp kommer till Stortorpshallen, och kommer med största sannolikhet vara ytterst revanchsugna efter senate förlusten.

Hur står det till med Trånkan är frågan alla ställer sig. Var insatsen mot Gnesta en engångsföreteelse och kan Tommy Pettersson få mannarna i truppen att göra en lika bra match igen? Enligt rapporter har Trånkan tränat på bra på träningarna, även om T. Pettersson inte verkade helt nöjd med delar av genrepsträningen igår kväll. Med vilket lag Trångsund ställer upp med har jag ännu inte fått rapporter om, men enligt rykten ska det inte vara några större ändrigar jämfört med laget mot Gnesta. Spelarnas inställning verkar på topp. Alla spelare jag har varit i kontakt med har kännt sig extremt laddade och ser fram emot uppgiften att ta lagets andra raka tvåpoängare.

Jag kommer vara på plats när domaren släpper pucken ikväll, kommer du? 19.00 är tiden man ska vara i Stortorpshallen. Kom och smaka på våran utsökta korv och se underbar hockey.

*Trånkan DayLight har förgäves sökt Tommy Pettersson för en kommentar.