Lördag och kommande Söndag

Igår spelade vi 3 matcher med en vinst mot Linköping och torskade med 7-2 mot Kungälv och 4-3 mot Borås, där vi borde vunnit men det är ju som det är med domarna här nere när man är från stockholm...

Idag är det 2 matcher mot Lerum och Partille och sen ska vi åka hem. Vi ska vinna båda, men nu ska vi med bussen och jag har lite brottom. Framåt

Emil Fürsten

Göteborg

Alla grabbar åkte till Göteborg, jag fick vara nån sorts utrikes-korre på hemmaplan.
Första matchen slutade med förlust mot Borås, en match då Trånkan slarvade mycket och drog på sig 8 2:or, när sedan Dennis Fingal åker fram för att  prata med domarn så ber han el capitano att i princip dra åt helvete, målen gjordes utav Samuel, Lill-Fingal och Emil Fursten. "Ingen rolig match" säger kaptenen.

Andra matchen mot Linköping, seger!
Ekdahl, Adde och Stömbom målskyttar. Jag får löpande rapporter från en insider i laget!

Jesse Holm

Inför Match | Trångsunds IF - Borås Hockey

Ja då väntar den andra matchen i denna cup här i partille och idag så är det Borås först ut i ledet av tre. Boras förlorade sin första match emot Kungälv IK med 3-2 och är säkert revanschsugna. Uppdatering efter dagens tre matcher kommer!

/ Falk -92

Trångsund - Västerås Partille match 1

Matchen är precis slut och det slutade 1-1. Vi blir ganska tillbaka pressade hela matchen men är riktigt starka och kvitterar i slutminuterna. Dom gör 1-0 ganska tidigt i första perioden, på retur som det var mestadels flyt på. Sen är vi riktig starka och gör 1-1. Roger har råkat ut för en hjärnskakning(?) och vi har många sjuka som jag hoppas blir friska.
Uppdaterar imorgon

FINGAL

Dags för match

Vi har nu checkat in på hotellet och hela laget sitter runt och taggar inför matchen ikväll. Vi ska åka till hallen 17.30 med bussen och vi har ätit middag där man fick välja om man ville ha pannbiff eller spagetti och köttfärssås, panbiffen var en "riktig höjdare"- Niklas Ekdahl.

Nu ska vi krossa Västerås, hejdå för några timmar.

West Coast Cup

Om ca: en timme är det samling nere i hallen och bussen går en halv timme senare. Vi på redaktionen ska försöka att rapportera efter varje match med ordentliga matchrapporter.

Spelschemat är följande:
Fredag:
19.40, Västerås

Lördag:
09.20 "En ko, en gås, en bonde från Borås"
13.20 Linköping.
18.40 Kungälv

Söndag:
11.40 Lerum
15.40 Partille

Kan även avslöja att vi på redaktionen letar nyförvärv så det blir bättre uppdatering för er som har klagat.
Krossa alla...

Match x2

I våran match finns det inte så mycket att skriva om. Jag tycker vi gör en rejäl plattmatch och skotten (som jag inte kommer ihåg) var ganska talande för det.

Sen måste jag gratulera BJ som gått upp i Regions Elit efter 4 segrar och 2 oavgjorda i kvalet. Riktigt starkt!

Träning dag innan match.

Idag stod vi på is 1 timme och 20 minuter. Vi började med att köra diverse tempo övningar medans Hampus pappa tog hand om målvakterna. Vi hann med både uppspel/styrspel och lång passningen innan träningen tog slut. Jag tycker det såg väldigt segt ut på sina håll, om vi uppträder så imorgon så komemr vi åka på stordäng. Hampus kommer göra debut imorgon om jag har förstått det hela rätt. Huddinge imorgon alltså kl.19.30 på hemmaplan.

Träning Söndag den 22 Mars.

Igår tränade vi på bra. Löpningen gick bra för dom flesta och det sattes person bästa av rizkie boy. Vi alla var väldigt intresserade av BJ matchen som spelades innan våran träning, BJ ligger under med 0-2 och vänder till 3-2 sista målet gör man med 40 sekunder kvar helt underbart. Detta betyder att dom måste ta en poäng mot Vallentuna för att säkra sitt gradering upp till "regionselit". Men nog om det nu, vi tränade på bra. Träningen var klart inriktad på tempo vilket är bra just nu... Skönt med en genomkörare i kroppen faktiskt. Ikväll är det ny träning och det är 1 o 20 på is. Det ska bli väldigt kul.

Fingal

Trångsund - Boo 2-5

Go kväll mina damer och herrar, igår så spelade vi en träningsmatch och det var Boo som stod för besöket. Direkt när pucken släpptes så satte Boo högpress på oss och överraska(?) med väldig thög forecheking. Boo tar ledningen ganska tidigt och dominerar första perioden. Boo spelade väldigt enkelt man åkte över röda och la ner pcuken sen trampade man och tröck fram trånkans backar i sargen. Andra perioden tar vi tag i spelet och spelar upp oss ordenligt. Vi går in och gjorde som Boo gjorde i första perioden. Sätter högpress och får fast Boo väldigt enkelt. Sen får vi utdelning och reducerar till 1-3. Då kändes de som vi var på gång men så går perioden och då släpper vi även in 1-4. Sista perioden så kör vi på och det är lite av ett ställningskrig som det varit hela matchen. Man fick inte mycket gratis utan kriga för varje centimeter på planen. Matchen slutar 2-5 och några föräldrar jag pratade med beskrev matchen som ett sömnpiller. Jag håller inte riktigt med, hade vi haft marginalerna på våran sida hade det kunnat blivit en helt annan match.

Fingal

Träningsmatch mot Boo

Vet inte riktigt vad jag ska skriva men jag tycker att vi gör en helt klart godkänd match framåt, men sen så som Anders analyserade så ger vi motståndarna enkla lägen där vi från början har koll på pucken. Vi är åter igen inte med från början och ligger under med 3-0 efter bara några minuter i första, och spelar ser 1-1 i andra och 1-1 i tredje. Typiskt träningsmatch.

Träning 18/3 och match

Igår kväll var det träning som innehöll mycket tempo och avslutningar. Styrspelet går framåt i min mening och vi får se hur det går på matchen ikväll. Dagens motsånd står Boo:s BJ för som tydligen är en blandning på 93:or och 92:or. Alla är tillängliga förutom Fingal, som är sjuk och Söderholm som också är sjuk. Annars ser det ljust ut och vi ser framåt mot en fartfylld match.

Träning 16/8

Träningen började med att AJ bara hade 4 man på isen så vi fick ett två timmars pass istället för 80 minuter. Vi började med att ha en man i mitten som jagar tills alla AJ spelare gått av, efter det var det spolning och några andra uppvärmnings övningar. Efter det körde vi lite uppspel/ styrspel som gick väldigt bra, alla tog ett steg framåt. Sen efter det körde vi två mål över hela banan där det var ganska målsnålt men underhållande ändå. Nu är det träning och match mot Boo på torsdag, 3x20.

Träningsmatch på trånkan- dagen

Dagens motstånd stog Väsby för som kom på en tredje plats "med mersmak" som deras tränare uttryckt sig. Väsby hade för andra gången med hela sin 93 trupp på hela säsongen. Vi spelade med 4 forwardspar, 3 backpar och 3 centrar så att alla i truppen skulle få speltid. I första perioden sker det en exposion som vi är vana vid att se nu för tiden känns det som. Strömbom gör 2 mål i samma match, fantastiskt, han är våran super striker! I den andra drar vi ifrån till hela 5-0 innan period vilan. Hampus gjorde sina första minuter i den perioden när han ersatte en mycket bra för dagen Viktor Salkert efter ca: 8 minuter. I pausen pratar Anders om att inte slappna av  så någon åker på en skada. Efter att både jag och Micke åkt på varsin riktigt tryckare som har besvärat en del idag. I tredje händer det vi inte skulle göra. Vi börjar slappna av och sätter polaren i svåra situationer. Väsby får in 2 puckar bakom en chanslös Hampus och slutresultatet stannade vid 5-2. Tycker att alla får godkänt idag där vissa sticker kanske får mer än godkänt! Salkert och Hampus gör en kanon match båda två.

Förlust mot D/E

Första perioden
Igår spelade vi mot D/E i Enebyberg. Vi kom inte riktigt upp i våran högsta kapacitet i första perioden och förlorar därför första perioden med 4-0 och 12-2 i skott. Sebbe som stod imål borde inte lastas för något av målen, ett mål såg ut att gå in lite enkelt men då såg han inte mycket när pucken lämnade bladet från D/E spelaren.

Andra perioden
I andra perioden kommer vi ut som ett helt nytt lag. Alla började kämpa och slita för varandra och det fick utdelning också. Vi trycker tillbaka dom och dom tvingas slå icing efter icing. Så fort dom vart lite tillbaka pressade så lobbade dom ut en studspuck i mittzon vilket också resulterades i ett kontringsmål för dom. Det var även en liten miss i kommunicationen från min och Sammes sida som går upp och smäller samma kille i mittzon. Som sagt vi radar upp lägen hade vi varit effektiva hade vi kunna gjort minst 3-4 mål. Vi kände att vi var starkare och började forchecka högre och högre upp, vilket Mackan gjorde riktigt bra när han bryter en pass och spelar en fristående Adde som gör mål. Innan de hade vi hunnit göra yttligare ett mål. Vet inte riktigt vem som gjorde de men det var en grötsituation framför D/Es mål. Synd att det blir pausvila för dom var skakade riktigt skakade.

Tredje perioden
Det blir ett ställningskrig på isen. Vi viker inte ner oss utan fortsätter att trampa och köra hårt. När det är 8 minuter kvar och Anders börjar gå ner på folk så händer en tråkigsak. När han vänder ryggen till och ska berätta vilka som spelar så förlorar vi en tekning och forwarden itne hinner upp på backen så han får gå in och prickskjuta mitt i slottet och gör 6-2. Där avgörs matchen. Anders fortsätter att gå på två femmor, samtidigt somdet börjar hetta till lite på isen. Söderholm går in mot mål och blir tacklad fult och då utbryter tjafset och detta resulterar i D/E utvisningar en efter en åker dom ut sista minuten. Så vi tillbringar sista 5 i deras anfallszon. Matchen slutar 6-2 till D/E och D/E vinner skotten med 36-21 men tänk på att 12-2 slutade skotten i första perioden. Dom andra två perioderna var vi bättre än dem i.

Fingal

Träningar och viktigaste matchen för säsongen.

Vi har tränat på bra under sportlovet, tunga isträningar som Sune hållt i. På Sunes träningar inriktade vi oss mer på att förbättra inviduella förmågor, inte så mycket spel. Han körde på bra och det var säkert ett par möra ben efter träningarna. Igår höll Anders i träningen och det var en bra taktiskträning. Tänker inte avslöja för mycket men om vi gör som Anders lagt upp så har vi en riktigt bra chans på onsdag. Kändes som att det gick sådär i våra uppspel mycket slarv och kladd. Röda femman imponerade på mig när dom chekade på oss, bra röda! Idag är vi träningslediga och det kan vara rätt bra, fast även synd för dom som varit borta på lovet. Alla måste göra en grym match och verkligen prestera. Hoppas därför dom som känner att dom måste komma igång kör ett pass kanske löpning eller något liknande? På tisdag är det en till träningen förmodligen lite liknande söndagsträningen och det behövs.
Matchen på Onsdag är säsongens hittils viktigaste match. Förbundet har krånglat med att flytta den från våran hemmaplan till Enebyberg istället. Vi hade verkligen behövt den i stortorpshallen men det finns inget vi kan göra åt de nu, utan bara visa att vi är ett komplettare lag och vinna matchen. Våran vilja är större än deras och det kommer vi bevisa på onsdag. Läget i laget är lugnt. Det är bra konkurrans på alla positioner och det kommer behövas. Det här är det vi tränat för hela säsongen vi kommer verkligen förberedda till denna match. Anders hade klimten i ögat det när jag pratade med han i söndags, det kommer hända grejer på onsdag må ni tro. Nyckelspelaren om vi ska kunna vinna är våran målvakt, Viktor Salkert. Han måste göra sin bästamatch i karriären för att detta skall gå vägen och han säger själv att hans kropp mår utmärkt och pshysket är också det på topp.

Nu kör vi över D/E på onsdag, alla ska vara supertaggade.