Två matcher, 3 poäng.

Första matchen mot Almtuna var en händelserik match med högt tempo hela matchen. Vi gör inte en av våra matcher men klarar iallafall 2-2 mot ett för dagen bättre Almtuna. Det var lite derbykaraktär på matchen med hyggligt med folk på läktaren och lite gringt emellanåt. Men som sagt, 2-2 och vi tar med oss en poäng men inte mycket mer i spelväg.

Vi kom idag med 15 man till Visätrahallen. De två första två perioderna är ett riktigt sömnpiller. Vi leder efter första perioden med 2-1 men vår ledningd borde ha varit större. Men vi spelar riktigt uselt. I andra spelar vi fortfarande lika dåligt och torskar perioden med hela 4-1 och vi går in i tredje perioden med underläge 5-3. Men vi beslutar oss för att skita i allt inför sista och bara köra, vilket också ger resultat. Vi vinner perioden med 4-0, alltså seger med 7-5. Riktigt starkt att komma tillbaka efter två skandalösa perioder, vi visar hjärta.

Rykten om Trånkan Daylight verkar ha spridit sig över landet hela vägen bort till motståndarlagen som gång på gång påpekar denna underbara hemsida på isen, nästan så det används som en svordom. Enbart trevligt känner vi på redaktionen och vi hoppas med hela våra hjärtan att detta kommer hålla i sig säsongen ut. Puss på er. Och nummer 6 i Almtuna, du hörde rätt.

Ledsen för dålig uppdatering men livet har inte bjudit till några lediga stunder mellan matcherna.

Alla vet vilka vi är - Trånkan Daylight

Inför: Trångsund - Almtuna

Då var vi här igen. Denna gång är det match, denna här gången är det Almtuna som står på schemat.

Almtuna IS

Ett obesegrat Almtuna som kan vara det vassate laget i den här serien, med undantag för oss då vill säga. Jag vet ytterst lite om dagens motståndare förutom dem resultaten som dem har gjort i Allettan så här långt vilket är:
Vallentuna, 4-1
Järfälla 2-2
Nynäshamn 3-3
Flemingsberg 4-2
Enköping, 7-1

Trångsund
På andra sidan står som vanligt, i deras vita hemmaställ, Trångsund. Ett för dagen mycket laddat Trångsund som ser fram emot uppgiften att vinna över Almtuna som första lag i serien. Jag har bytit några ord med vissa inom laget och man känner att det uppstår en späningsfull atmosfär när matchen kommer på tal. Tankegångarna på spelarna är "tufft men inte omöjligt", vilket jag till 100% håller med om, Stortorpshallen är vår borg där inga matcher är klara på förhand. 

Läget i truppen:
Vi lider av vissa skador som gör oss bekymrade. Emil Söderholm fick sig en smäll mot en redan skadad fot i bortamatchen mot Nynäs och är fortfarande borta. Viktor Rizk har haft en skadad handled och varit sjuk, men är påväg tillbaka men missar dock kvällens drabbning. Marcus Licke och Dennis Fingal gick av matchen senast mot Botkyrka pga. skador men båda två är redo för match. Vi får även tillbaka Samuel Rahm från sin läskiga njurskada, han har nu friskförklarats och är "fit for fight". När det gäller Andreas Segerberg vet jag inte statusen på, en stel nacke efter senaste matchen var det tal om, men vet inte om han spelar idag eller inte. Jag tror han spelar. Kan även tillägga att Daniel Wiklund råkade ut för en olycka i samband med en BJU-match för ett tag sedan och bröt då nyckelbenet och kommer vara borta ett tag.

Håll koll på...
...Samuel Rahms comeback
...Power-centern Niklas Ekdahl
...Publiksiffran

Oddsen: Trångsund 2.30 Oavgjort 2.60 Almtuna 1.90
DN Sport skriver: Trångsund har inte förlorat på hemmaplan under hela säsongen, Almtuna imponerade senast och är vassa. Öppet

Dags för oss att stoppa deras svit. Idag. Ikväll. 19.00 är det dags. Publikrekordet för Allettan på 101 besökare är i fara. Hoppas Vi ses i Stortorpshallen.

Trånkan Daylight

Tennissiffror i Ishuset

Har lite bråttom till träning så får bli en matchrapport i stora drag.

Vi börjar matchen strålande och leder med hela 3-0 efter den första perioden, målskyttar: Andreas Dalgren, David Heldring och Niklas Ekdahl. Vi spelar mycket bra och har full koll på matchen hittills.

Vi spelar inte riktigt lika bra i andra men är trots allt bättre än Botkyrka och Fredrik Strömbom gör 4-0 efter ett snabbt och vackert anfall.

I tredje spelade vi ut och gör två mål genom Simon Löfman och Emil Fürsten innan slutsignalen ljuder och det var inga diskussioner vilket som var planens bästa lag. Sltresultatet skrivs till 6-0 i Trångsunds favör.  

Härligt att Hampus fick hålla nollan och att säsongens andra (!!!!!) bortaseger blev ett faktum. 

I med och motgång - Trånkan Daylight  

Inför: Trångsund - Botkyrka

Kvällen bjuder på underhållande hockey från J18 Alletten öst. Botkyrka är det hedrade laget som får äran att ta emot ett revanschsuget Trångsund efter 6-4-förlusten mot Nynäs senast. Botkyrka kommer också från förlust, senast blev det förlust med 6-5 mot Järfälla.

Senast vi mötte Botkyrka på bortaplan startade dem i ett rasande tempo och om dem spelar som dem gjorde första fem-tio minuterna hela matchen så hade dem inte förlorat en match. Men dem blev trötta fort och sista två perioderna var det en jämn match som slutade 3-3. På hemmaplan fanns det bara ett lag på isen, och det laget hette inte Botkyrka. Det blev 6-3 till Trångsund.

Trångsund hade träningsenast igår med fokus på spel som vi ägnade nästan hela träningen åt. Det var väl med fokus på att göra snygga mål än att vinna matchen (med undantag för Gröna som enligt kapten "var hockeymördare för att dem var det enda laget som körde seriöst) och några fina mål blev det.

Oddsen (Svenska spel): Botkyrka 2.30 Oavgjort 2.10 Trångsund 3.10
Sportbladet skriver: Trångsund var inte bra senast och har bara en seger på bortaplan på hela säsongen, och har några viktiga namn som är tveksamma till start. Botkyrka är bra i grunden men verkar inte fått ut sin hela kapacitet helt under allettan. Utgångsetta.

Åka kommunalt till Ishuset: Ta pendeltåget till Älvsjö för att sedan byta till pendeltåget mot Södertälje, efter ca: 15 minuter kommer du till Tumba, därifrån är det 200 vandring som gäller.

Ding ding dong Trånkan Daylight är på gång.

Inför: Trångsund U - Järna

Japp då var det matchdags igen! Järna står för motståndet i Fredagsmatchen. Matchstart Klockan 19.00 i Stortorpshallen.

Skadade/Sjuka:
Filip Bjersander
Mattias Dalgren
Filip Granath
Tobias Norrgård

Senaste fem matcherna:
Farsta (b)        5-3 F
Åkers IF (h)     5-3 S
Nacka HK (h)   5-7 F
Mälarö (b)       1-4 S
IFK Tumba (b) 12-1 S

Odds:
1. 1.95   X. 2.35   2. 2.10
 
Håll koll på:
Keith Wahlbeck - Målskytt senast. Verkar vara på gång.
Viktor Alenius - Söker första målet i Trånkantröjan, vilket verkligen kan bli i denna match!

Intervju:
Keith Wahlbeck.






FRÅMÅT KAMRATER ! TRÅNKAN DAYLIGHT

Inför: Trångsund - Nynäshamn

Imorgon rullar serien vidare, denna gång begär vi oss enda ner till byhålan Nynäshamn för en mycket intressant bortamatch.

Vi plågas av en del skador/sjukdomar just nu. Igår skrevs även Fredrik Pettersson och Andreas Dalgren upp på den listan, men det finns ännu inte indikationer på att deras medverkan imorgon är osäker, båda två sägs medverka på kvällens träningsgenrep.

Vad vet vi då om detta Nynäshamn? Ett lag som visade upp två olika sidor i våra möten hittils. Första matchen vann dem rättvist med 6-2 och andra matchen fick dem sig en rejäl läxa i och med 8-1 förlusten i Stortorpshallen för ett par veckor sedan. Vi hoppas naturligtvis på en likande match igen då vi inte hade några större problem med att ta ner Nynässpelarna på jorden.

Oddsen just nu: 1.Nynäshamn 2.10 X. Oavgjort 3.60 2. Trångsund 2.60
Sportbladet skriver: Trångsund är inget vidare bortalag och har några rejäla bottennapp på bortais, men är obesegrade hittils. Nynäshamn är ett erkänt starkt hemmalag med många rutinerade spelare i truppen. Svårtippat. 

Lämna alltså ingen ruta ledig på kupongen inför morgondagens öppna drabbning. 19.10 (Ja, du läste rätt) släpps pucken och vi hoppas att många tar sig ner till Nynäs för att heja fram Trångsund i fortsatta jakten på Elitplatsen.

Håll koll på...
...Börjar bli tjatigt med Sebastian Melander storspelade senaste mot Järfälla och är seriens bästa målvakt.

"Minuten" med Nummer 24 John Moberg och nummer 21 Viktor Rizk




Hej Bönder! Göm kossorna, krossa nynäs.

Trånkan Daylight

MINUTEN - Keith Wahlbeck

Snabbfrågor:


Tung förlust mot Farsta

Ja det blev en snöplig torsk mot rivalerna med 5-3 efter en ganska jämn drabbning. Vi började bäst och klev upp till en stabil 2-0 ledning i paus. Dock föll vi pladask i andra genom att släppa in fyra och göra ett. I tredje kom vi lite närmre men det räckte tyvärr inte. "Det är bara att ta nya tag och vinna återstående", säger ett trånkanfan till TD efter matchen. Trånkan Daylight insisterar självfallet. Nästa vecka är det Järna som står för motståndet.

Målskyttar:
Keith Wahlbeck
Mattias Dalgren
Daniel Alenius


Händer mycket nu

Skribenten Fursten är på semester och vikarien har inte haft mycket tid så uppdateringen har varit katastorof. Igår spelade vi 3-3 mot vallentuna. Ganska risigt av oss menmen. Imorgon möter vi Järfälla, vi går för seger...

Nu kör vi !

Så var det dags igen! Serien drar igång igen och vi tar oss an Åkers IF. Ett lag som är obesegrat genom hela serien utan ett enda poängtapp. Något som vi förstås skall sätta stopp för.

Vi kommer till spel med ett bra lag, med Dennis Fingal som förstärkning från BJE. Vi hoppas kunna rulla på våra tre femmor och kunna hålla högt tempo.

Senast vi möttes fick vi se oss besegrade efter en match med ett mycket högt tempo.

Matchstart klockan 15.00 Stortorpshallen. FRAMÅT KAMRATER!

Håll koll på.....
...Jesper Wallenholm, En strålande debut med BJE senast och här lär det knappast gå sämre!
...Filip Bjersander, Åkers borde se upp för Bjersanders mytomspunna skott...Fråga Mälarö.



TRÅNKAN DAYLIGHT

3-3 mot Enköping.

Vi spelar 3-3 mot Enköping. Det är med väldig stor besvikelse som vi lämnar denna drabbning. Enköping kommer tíll spel med 11 utespelare plus två målvakter. Vi pressar dem hela matchen men får inte utdelning, vi skjuter 52 skott och gör 3 mål, duger icke... Enköping gör en riktigt bra match på sina 11 man men denna poäng som vi förlora idag kan vara viktig ändå framöver.

Första perioden är ett enda stort ställningskrig, båda lagen krigar och tempot är riktigt bra. Vi har flera fina lägen men lyckas inte förvalta dem. Det känns just då som att vi är lite starkare.

Andra perioden börjar vi mindre bra och Enköping käkar sig in i matchen då vi slarvar jättemycket i egen zon och inte spelar enkelt utan vi gör det svåraste hela tiden. Vi tar ledningen i ett PP då Licke får en passning och skjuter, vi har två gubbar framför mål och keepern ser inte ett jota. Pucken går in på något konstigt sett.  1-1 kommer i samma period, konstigt mål där vi slarvar och dem skjuter och på något konstigt sätt letar sig pucken in... Sen får yttligare PP tror jag om jag inte minns helt fel, då kliver Jesper Holm Åkerberg fram och gör ett av hans snyggare mål i karriären när han trycker upp pucken i nättaket. 2-1 slutar denna period.

Vi får ett PP till och Söderholm kliver fram o skjuter in den i botre. Det går bra med trafik framför i PP, det fick vi kvitto på idag. Sen gör dem ett bajsmål som jag inte tänker skriva om. Med 4 sek kvar...

Resultat period 0-0 2-1 1-2
Skott 19-5 10-8 23-10



Direktörn

Sådärja! Nu kör vi igång igen. Seriepremiär i den nya serien! (BJE)

God kväll mina damer och herrar. Vi återkommer nu från uppehåll med ALLTETTAN-nytt. Vi har blivit lottade att möta Enköping i seriens första omgång. Enköping vet vi inte speciellt mycket om, men vi vet att dem vann sin serie, och att dem brukar vara bra på juniornivå. Enköping spöade SDE i en träningsmatch nu under uppehållet vilket är ganska starkt då SDE är ett lag från Elit.

Vi kommer till matchen med många bortresta och även lite plåster på sig. Vi vet inte riktigt hur Söderholm eller hur Roger känner sig i kroppen men vi hoppas att dem inte har några känningar alls. Fursten och Moberg är bortresta och kommer inte delta. Grim kommer tillbaka efter skada, vilket behövs. Vi har även kallat upp Jesper Wallenholm och Matte Dalgren som välbehövlig förstärkning till ett decimerat Trångsund. Om jag inte hört fel så går vi på 6 backar och 9 forwards till start och sen kommer det coachas. Niklas Ekdahl är också skadad och kommer inte delta.

Håll koll på....
... Sebastian Melander som har utvecklats till en mur denna säsong, även våran back-gigant Holma som kommer göra sitt yttersta som vanlig. Han har en väldigt hög passningsprocent den mannen...

Direktörn


Torsk mot Nynäs

Det var ett mixat lag med 94-95 från oss som tog sig an Nynäshamn och fick se sig besegrade med slutsiffrorna 8-4. Marginalerna var inte på vår sida idag helt enkelt, och värt att nämna var att tre mål var i tom kasse.

Målskyttar:
Niklas Isander
Jesper Wallenholm
Tim De Land
Filip Granath

RSS 2.0