3 poäng bestulna!

I och med slarv med pappersarbetet på kansliet så har Söderkamraterna tilldömts segern med 3-0 efter att vi inte haft dispans för Viktor Salkert. De tunga pjäserna i föreningen har överklagat beslutet.

Oerhört slarvigt är min första reaktion. Vi får hoppas att vi får ett godkännande av överklagan så vi absolut behöver alla poäng vi kan få för att hänga på hanviken i toppen.


Seger i "måste-matchen"

Trånkan ställde upp med följande lag:

Jesse Holm
-----------------
Simon Löfman
Leo Ström
Jesper Andersson
Andreas Dalgren
----------------
Viktor Salkert
Dennis Fingal
Niklas Ekdahl
Emil Fürsten
----------------
Samuel Rahm
Roger Eriksson

Matchen började sådär för våran del när Farsta nästan direkt efter avspark får ett friläge, dock gör Jesse en av många fina räddningar och resultatet var oförändrat. Efter lite hawaii fotboll med chanser åt båda hållen så får vi tillslut en straffspark med oss efter att deras back hållit i en av våra spelare och pekade utan tvekan på straffpunkten. Vi skickade fram Mr. 100% Andreas Dalgren som lurade målvakten upp på läktaren och satte bollen säkert nere i målvaktens högra hörn, 1-0! Vi gör sen också 2-0 efter en snabb kontring innan vi går till paus vila.


Början på andra halvlek är våran sämsta i matchen och vi blir rejält tillbaka pressade av Farsta under ca: 15 minuter. Efter det får vi igång spelet och Samuel och Roger springer som djur på topp för att hinna ikapp mitten mittfältets djupledsbollar, detta leder till några farligheter men inget som resulterar. Vi gör sedan 3-0 efter ännu ett fint förarbete av Samuel Rahm och matchen ligger i tryckt förvar i våra händer. Farsta skapar några frilägen som Jesse gör några fina räddningar på men nollan är intakt och vi punkterar matchen helt efter vårt 4-0 mål som kom efter den fruktade "kim källström hörnan", för första gången sätter vi den efter många farliga lägen efter den varianten.

Jesse sticker ut med sitt rutinerade målvaktsspel och förtjänar beröm, utsparkarna/insparkarna håller hög internationell nivå. Samuel och Roger gör ett mycket bra jobb på topp och mittfältet jobbade stundtals riktigt bra och lät inte Farsta skapa så jättemycket via mittfältet. Backlinjen gör en fantastiskt bra match och tillsammans med Jesse gör att vi håller nollan matchen igenom, defensivt sett våran bästa match för säsongen och framåt skapade vi mycket också, trots att vi inte hade några avbytare.

Emil Fürsten.


Videoblogg


EXTRA VIDEOBLOGG


Dagen efter träning.

Idag är dagen efter träning. Det är många frågetecken i laget till matchen på fredag. Det är klassresor, skador och andra som prioriterar andra saker som viktigare än fotbollen. Träningen handlade mycket om spel och att spela shcyst som gick sådär. Men gula kunde ändå ta hem tre pinnar från den prestige fyllda matchen. Dagens balja gjorde antaglien Eken med sitt fina vänsterskott, eller så var det Jesses solo ride. Vi ser fram emot att presentera nyförvärvet, bara förbundet gör sitt jobb.



Trånkan dagsljus

EXTRA-EXTRA!!! RYKTEN OM NYFÖRVÄRV I TRÅNKAN-LAND!!

Vi på redaktionen kan avslöja att det pågår förhandlingar med en mittback som kommer från spel på högre nivåer och ska ses som ett tillskott som går direkt in i startelvan. Denna spelare har på provträningarna imponerat så pass mycket att han nu erbjudidts ett kontrakt av klubben. Värvningsansvarige chansar på att övergången blir klar i dagarna.
- Vi har erbjudit ett kontrakt och spelaren har accepterar det, nu väntar vi på klartecken från förbundet. Om allt går som det ska är han spelklar till matchen mot Farsta på fredag, säger värvningsanvarige Erik Löfman.

Detta är bara en av många nyheter som är på gång och vi hoppas att kunna publicera namn och få en pratstund med nyförvärvet när övergången är 100% klar. Det är även en 2-3 provtränande spelare just nu som ledningen dock inte vill uttala sig om.
- De andra spelarna som har provtränat har vi ännu i talande stund inte kommit fram till något beslut om än, fortsätter Erik Löfman.

Vi på redaktionen har febrilt sökt någon i laget dock utan framgång. Detta ska absolut ses som ett steg på vägen mot divison 3.

Vi syns i Trånkan vimlet!

Trånkan DayLight AB

Serien efter 5 omgångar

Lagm      v      o      f      +      -      p
Hanvikens SK5      4      0      1    24-     9    12 
Trånkan Team IF5      4      0      1    17-     6    12 
Tyresö FF 25      3      1      1      9-     5    10 
Skogås-Trångsunds FF 25      2      0      3    16-   13      6 
FOC Farsta4      2      0      2    11-   11      6 
Grödinge SK5      0      1      4      6-   29      1 
IF Söderkamraterna 23      0     0      3      4-   14      0

Derby torsk.

Trånkan ställde upp med en startelva som såg ut såhär:

Hampus Olander
-----------------------
Andreas Dalgren
Dennis Fingal
Marcus Grandelius
Simon Löfman
----------------------
Emil Söderholm
Niklas Ekdahl
Emil Fürsten
Mikael Johnsson
---------------------
Jacob Erneryd
Roger Eriksson

Matchen började i ett bra tempo från båda lagen där jag skulle chansa på att Skogås har lite mer boll än oss men vi är inte helt utspelade. Skogås har några farligheter med bla ett skott i ribban, men vi är inte helt ofarliga och vi har ett mycket bra läge till ledningsmål efter Niklas Ekdahls distansskott som målvakten tippar med finger topparna över ribban till en hörna. Skogås tar sen ledningen efter att vi är slarviga och inte ger mittfältaren understöd och Skogås kan enkelt påbörja en kontring och efter en av många misslyckade offside- fällor så gör Skogås 0-1. Vi fortsätter att trycka på och får helt rätt en straff i den 38:e matchminuten och vi skickar fram Dennis Fingal som väntar ut målvakten och lägger den säkert nere i målvaktens högra hörn och 1-1 är ställningen efter första halvlek.

I andra börjar vi ta tag i spelet mer och mer men Skogås har längre anfall och lyckas också göra 2-1 på en konting efter en av många långbollar från Skogås sida som resulterade i ett friläge som deras spelare placerade bredvid Hampus i målet. Vi fortsätter att arbete och får tillslut in en av många frisparkar som Dennis Fingal skruvar in direkt i mål enligt publiken och protokollet. Vi har spelet och skapar flera lägen på fasta situationer efter att Skogås spelare blivit griniga och dragit på sig onödiga frisparkar i mitt tycke. Skogås får sen en frispark cirka 2 meter utanför straffområdet som deras spelare träffar ribban och studsar ner på mållinjen och deras anfallare kan trycka in returen ostört. Vi orkar sedan inte med ännu en kvittering och matchen slutar 2-3 till Skogås efter att vi har en riktigt bra chans på en hörna i slutet att kvittera på.

Vi har absolut ingenting att skämmas över då Skogås kommer med sitt divison 3 lag till denna divison 4 match. Man får väl tycka och tänka vad man vill angående detta. Vi kommer trots allt köra över Skogås i returmatchen om någon månad och till dess fortsätta med kampen om seriesegern. 

På gatan var det väldigt tyst och det ryktas om att Skogås ligister gått i ide inför denna match då våra grabbar var fullt tillgängliga under hela matchen.

Trots att segersviten bröts så förlängdes utvisningssviten nu till 5 matcher i rad.  

Hampus gör en kanonmatch i mål och om han fortsätter på denna inslagna väg finns det en stor chans till att vi har seriens bästa målvakt om några omgångar. 

                                                                                                                                                                               
Trånkan DayLight AB

RSS 2.0