Avgå!

Avgå Vibeke Bildt som vill ha ännu mer timmar för konståkarna i vår hall. Kan det här kvinnan inte bara ta bort sig själv från detta område som hon har noll kunskap om? Någon måste avgå, jag bryr mig inte om vem. Konståkarna ska inte ha mer tid än vad dem redan har, i sådana fall kan dem hålla till på b-banan om dem inte får tillräckligt med istider. Vi på redaktionen blir så fruktansvärt frustrerade på att se vår klubb i hjärtat falla in i politikernas händer vars främsta prioritet är konståkning och hästhoppning.

Avgå!

Två dagar efter platsen säkrades.

Det har nu gått två dagar sen vi mötte nynäshamn hemma i Stortorp. Publiksiffran stannade på 140 vilket måste ses som mycket bra.

Lite mer om matchen då. Matchen började i ett rasande tempo, där båda lagen har sina lägen att ta ledningen på, men resultatet 0-0 står sig tills Nynäshamn får ett av många powerplay i den första perioden. Då ramlar deras back på blå och John moberg är där och hugger och vi kommer i ett två mot ett läge där John inte gör något misstag när han drar up pucken i det första krysset och vi tar med oss ledningen in i periodpausen.

I andra gör vi vår kanske bästa period på hela året då vi fullständigt kör över Nynäs efter noter och resultatet efter den andra perioden är hela 7-0. Alltså sex mål i andra perioden för den som inte orkar räkna.

I tredje har vi koncentrationssvårigheter då vi vet att segern är inom räckhåll. Perioden slutar 1-1 resultatsmässigt och alltså vinner vi matchen med hela 8-1 och vi tog den så viktiga platsen i allettan.

Nu är det ett uppehåll innan serien börjar den 9 januari igen då vi kommer att få möta lag som Botkyrka, enköping, järfälla, almtuna och vår senaste motståndare Nynäshamn.

Trånkan Daylight

Framåt!

Hej alla hockeyintresserade vänner.
Jag på redaktionen har nyss varit och bevittnat MB hockey - Göta/Tranberg. I en inte allt för underhållande tillställning så stod med största sannolikhet MB som vinnare då det stod 7-4 till hemmalaget när vi tackade för oss med ca: 10 kvar.

Detta innebär att det krävs seger på söndag mot Nynäshamn. Som vi sagt tidigare så siktar vi på att slå publikrekordet för div.1 J-18 som inofficiellt ligger på 150 besökande, som innehavs av våra kära antagonister Haninge.

Därför ber vi er alla att ta med alla ni känner. Mamma, pappa, mormor, mormors kompis, mormors kompis svärsons lillebrors flickvän och hela hennes familj också, Alla SKA till Stortorpshallen 16.00 på Söndag.

Vi på redaktionen ska försöka fixa rättigheter till en puckkastning i en av periodpauserna bl.a.

Vi ses i Trånkan-vimlet!

Knapp men säker seger

Vi började matchen strålande. 3-0 efter 6.28 i den första perioden genom John Moberg, David Heldring och Andreas Dalgren. Vi spelar fullständigt ut Haninge som inte har mycket att komma med i anfallsväg. Men istället för att trumma på så börjar vi slappna av försvarsspelet är alldeles för stillastående och vi låter Haninge reducera två gånger innan vi gör 4-2 och periodklockan ringer.

I andra fortsätter vårt dåliga spel och Haninge gör 3-4. Vi spelar upp oss igen och gör 3-5 innan Haninge återigen reducerar, denna gång till 4-5. Det är resultatet efter den andra perioden.

I tredje börjar vi bra och tycker ned Haninge i deras zon hårt och det finns inte mycket utrymme för Haninge att anfalla på. Men vi får inte in pucken i mål och då tar Haninge tag i matchen och skapar tungt tryck mot Sebbe och gör också 5-5 och har bud på 6-5 också innan David Heldring glider igenom och blir hakad. Solklar straff och det är sjuk dramatik i Torvalla ishall när David tar sats. David gör inget misstag och lurar säkert upp målvakten på läktaren för att köpa korv. 5-6 med 5 minuter minuter kvar. Haninge har efter det svårt att skapa något och i öppen bur fullbordar Mr. Heldring sitt hattrick assisterad av Niklas Ekdahl.

Nu ser det riktigt ljust ut inför det sista omgången som spelas mot Nynäshamn på Söndag. Vi siktar på en fullsatt Stortorpshall.

Expertens kommentar:
Puhuuu skönt att det gick vägen tillslut. Vilken inledning pang pang, 3-0, efter bara några minuter, sen slappnade vi av och bjöd in Haninge i matchen, det kanske bara va för att få det lite spännande eller....... första 10 mycket bra spel och sista 10-15 min så kämpade vi väl och hade rätt glöd, det räckte idag men
Det håller inte om vi skall slåss om kvalplatsen

Inför: Trångsund - Haninge

Vi beger oss till torvalla för att hämta hem två poäng. Matchen ur vår synvinkel är väldigt viktig i jakten på en plats i Allettan.

Laget togs ut vid träningen igår och alla verkar taggade på att hjälpa laget till vidare avancemang i seriesystemet. Sebbe vaktar kassen vid dagens match.

Serien är väldigt jämn och alla poäng är livsviktiga. Vi har exempelvis MB en poäng bakom oss och Flemingsberg på andraplatsen en poäng framför oss.

Håll koll på...
...Niklas Ekdahl, alltid lika viktig.
...Sebastian Melander som storspelade senast mot Haninge och det finns inget som tyder på att han inte gör likadant idag igen.

17.00 matchstart

Match gånger två

Ja två matcher på samma dag blir det iallafall för majoriteten(95) av BJU spelarna. Motståndet står Nacka och Farsta för.

Vi kommer till spel mot Nacka med minst tre kedjor men antal backar har vi ingen info om. Nacka har för tillfället tre segrar en oavgjord och en förlust vilket är ett mycket bra facit. Vänta er en jämn och tuff drabbning!

Farsta vann senast och vi kommer revanchsugna till Farsta IP uppvärmnda och klara för ännu en fight. Lite derbyvibbar kring detta möte, så förvänta er ingen snäll tillställning.

Håll koll på:
Paul Binet. Kom igång i slutet av matchen mot Mälarö och förväntas fortsätta på samma spår.
Filip Granath. Ingen kan nega att Filips tacklingar är något man bör akta sig för. eller vad säger du JW? ;)
Jonatan Olander. Ligger ofta rätt och spelar enkelt. oavsett om det är back eller forward han har som benämning.

GO TRÅNKAN GO!

Trånkan Daylight.

Victory oh victory!

Mattias Dalgren, bror till Andreas Dalgren var debutanten när vi tog emot Botkyrka på onsdagskvällen.

Vi spelade med fyra kedjor framåt och tre backpar. Hampus vaktade som bekant kassen.

Vi började första perioden bra och trycker ned Botkyrka i deras zon konstant, tills Botkyrka gör 0-1 som en blixt från klar himmel. Några minuter senare gör dem även 0-2, extremt turligt och inte välförtjänt för fem öre.

I andra gör vår nya målskytt Dennis Fingal (Håll koll på) 1-2 efter ett kallt avslut under Botkyrkas målvakt. Vi trycker fortfarande ned Botkyrka och borde leda matchen vid det här taget men efter två perioder står det fortfarande 1-2 fördel Botkyrka.

I tredje har vi bestämt oss att gå in och vända matchen, vilket också sker. Simon Löfman skickar iväg en puck mot målet som Niklas Ekdahl styr in, 2-2! Philip Holmberg gör 3-2 efter ett stenhårt slagskott från blå. David Heldring står för en soloride och dribblar förbi Botkyrkas målvakt och gör 4-2. vi gör även 5 och 6-2 innan slutsignalen ljuder och det var inge snack om vilket lag som var bäst på planen.

Härlig moral killar, vända 0-2 till 6-3 vinst, kul att se smurf kedjan med Grim, seger, Lill Adde (Mattias) valsa runt med tröga Botkyrka spelare, nya tag på Söndag. Bra spelat ALLA Spelare :-)

Nästa match är imorgon mot Haninge i Torvalla, viktig match.

Inför: Trångsund - Botkyrka

Det bjuds på underhållande hockey i afton då Botkyrka kommer på besök till "Stockholms finaste ishall", Stortorpshallen.

Trångsund ställer upp med följande lag, i mål nummer 30 Hampus Olander.